61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzon Ortahisar Belediye Meclisi, Haziran ayı toplantıları bugün yapılan bileşimle sona erdi. Meclisin başlangıcında gündem dışı söz alan CHP Grup Başkan Vekili Turgay Şahin, Avni Aker Stadının alanında yapılacak Millet Bahçesi ile ilgili konuştu. 

Burada daha önceden yer alan ve TOKİ tarafından yıkılan Yavuz Selim Futbol Sahası ile 19 Mayıs Spor Salonu'nun yeniden alanda yer alması gerektiğini ifade eden Şahin, “Avni Aker, 19 Mayıs ve Yavuz Selim Stadı malum TOKİ’ye verildi. TOKİ Buraya çok da kamuoyuna arz edilmemesine rağmen proje hazırladı. AVM, Rezidans türü.. Bu projeler bize de servis edildi. Bir toplantıda bunu gündeme getirmiştim. Sizde bana destek vermiştiniz. Cumhurbaşkanı Trabzon’a geldiğinde konuyu ileteceğini söylemiştiniz. Bende Cumhurbaşkanı Trabzon’a geldiğinde miting alanına gittim. Şöyle söz verdi: Avni Aker’in yeri Millet Bahçesi olacak. 

BURADA BÜYÜK SIKINTI VAR
Burada çalışma yapıldı yapılmadı ihale edildi. Burada büyük sıkıntı var Millet Parkı içinde Yavuz Selim yok, 19 Mayıs Sor Salonu yok. Benim ricam, meclis grup başkanları da olarak ortak öneri verilip buranın eski haliyle yaşatılması çok önemli. 
Trabzon’da sadece futbol yok. Salon sporlarında da üstlerde ve Türkiye’de çok isim yapmış faaliyetler var. Orada Trabzon Lisesi var, Cumhuriyet, İmam Hatip, Ticaret Lisesi var. Orası okulların bulunduğu aks.  Bu proje tadil edilsin oraya Yavuz Selim ile 19Mayıs Spor Salonu koyulsun. Bizde ne yapılması gerekiyorsa sağlayalım. Desteklerinizi bekliyorum” dedi. 
İYİ Parti Grup Başkanı Davut Çakıroğlu’da Şahin’e destek çıkarak, “Biz Trabzonlular Yavuz Selim’e ortak bakıyoruz. Tribünlerinin olduğu müsabakaların yapılacağı değil, orada gençlerimizin var olan mevcut tribünlerin altına ufak tefek dokunuşlarla, soyunma alanlarının oluşturulabileceği şekilde tarihi misyonuna uygun millet bahçesi ismiyle şehre kazandırılmasının faydalı olacağını düşünüyorum” dedi. 

FARKLI PROJELER YAPILDI
Yavuz Selim’in yıkılma sürecini paylaşan Genç ise, buranın Akyazı Stadı’na karşılık Avni Aker, 19 Mayıs Spor Salonu ve Yavuz Selim’in verildiğine dikkat çekip, seçim kitapçığına da Yavuz Selim’in yaşatılması fikrini koyduklarını hatırlattı. 
Alanda farklı projeler yapıldığına dikkat çeken Genç, “Farklı projeler yapıldı. Yapılaşma yoğun projeler yapıldı. Ciddi karşı çıktık. Burada özellikle Yavuz Selim’in yaşatılması geri kalan kısmında yapılaşma olmayan alan şeklide şehrimize kazandıralım diye Cumhurbaşkanımıza şehrimize geldiğinde arz ettik. Aynı konuda talimatları oldu. 
Gelişen süreçte yapılaşma işinden kurtardık. Ama yavuz Selim’in orada kalması konusunda gayreti ortaya koymamız gerektiğini yine gördük. Çevre Bakanımız buradayken İller Bankası Bölge Müdürüyle ihale aşamasının son evresinde bir toplantıya bende iştirak ettim. 
Yoğun, futbol oynansın demiyoruz ama orası kalsın. Zaman zaman oynansın. Hatırası yaşasın anlayışıydı bizim istediğimiz. 

4’E BÖLÜNMÜŞ ŞEKLİYLE.. 
O proje içinde Yavuz Selim Sahası bir saha olarak orada bulunmakla beraber 4’e bölündüğünü gözlemledik. İtiraz ettik. Çıktık kamuoyuyla paylaştık. 4’e bölünmüş şekliyle değil saha müstakil olarak ihale edilsin. 
Son ihale şekli şemalı bilmiyorum Muhtemelen büyükşehir belediye meclisimize gelecek. Aynı kararlılığı orada gösterelim. Bu şehrimizin sahiplendiği ortak arzumuz” dedi. 
Orada yapılaşma olacaksa, kapalı spor salonu değil Trabzon’da daha önceden yıkılan eski Opera Binası şeklinde bir kültür sanat merkezi yapılması fikrini dile getiren Genç, “Yapı yapılacaksa o meydanda yıkılan eski güzel opera binamız var ya onun benzerini onu yansıtacak şekilde kültür sanat merkezi yapalım diye talebim vardı. Ancak bu talebim hiçbir şey yapmayalım şekliyle sadece müze Trabzonspor’un hatırası yaşama adına son şekli bu şekilde kalmıştı”