Terör örgütünün bölgedeki yaşamsal desteğini yayla evlerinde bırakılan gıdalardan sağladığını söyleyen Öztürk, “Köylere dönerken yayla evlerinizi tamamen boşaltın” uyarısında bulundu.
Ekim ayı itibari ile yayla sezonunun artık bittiğini belirten Öztürk, “Yaylacılar artık yaylaları boşaltıyorlar mezralara indiler. Buradan vatandaşlarımıza şunu söylemek istiyorum. Yaylalardan köylere inerken evlerinizi gıda üzerine tamamen boşaltmanız lazım çünkü bölgemizde maalesef terör olayları oldu. Tabi ki biz önce Allah’a sonra asker ve polisimize güveniyoruz onlara göz açtırmıyorlar. Ancak sezonun bitmesi ve mevsimin ise kışa dönmesiyle bunlara gün doğuyor. Yaylada boş kalan evlere giriyorlar bulduğu yiyecekler ile kışı çıkartıyorlar. Bu konuda vatandaşlarımızı ben bir kez daha uyarıyorum. Yiyecek hiçbir şey bırakmasınlar inşallah bu konu üzerinde durursak vatan hainleri de barınamaz” dedi.
Başkan Harun Öztürk daha sonra yaylayı gezerek göçe hazırlanan bir aileyi ziyaret etti. Öztürk, ziyaretinde köye dönmeden önce evlerini tamamen boşaltmaları gerektiğini hatırlattı.