Son yıllarda doğa turizminde yıldızı parlayan Kaldırım yaylasının sakinleri, mükemmel doğa ve temiz havada spor yapmanın keyfini de çıkarıyor. Hareketsiz yaşama dur demek için Spor Genel Müdürlüğünce başlatılan ve her yaştan insanın spor yapmasını sağlamak amacıyla başlatılan ‘Koşabiliyorken Koş’ projesi kapsamında, Trabzon’un Çarşıbaşı ilçesine bağlı yaylada bilek güreşi heyecanı yaşandı, yaylacılar dart atarak neşeli anlar geçirdi.

HEM EĞLENCE HEM SPOR

Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen faaliyetlerle ilde 7’den 70’e binlerce kişi sporla buluşuyor. Merkezlerin yanı sıra ilçelerin büyük çoğunluğunda yapılan birbirinden farklı etkinliklerle ulaşılan insanları hareketsiz yaşamdan kurtarmayı hedefleyen Koşabiliyorken Koş projesi kapsamında en son, Kaldırım Yaylasında hareketli saatler yaşandı. Kadın erkek, genç ihtiyar çok sayıda kişi, hem eğlendi, hem spor yaptı.

EN ÜCRA KÖŞELER

Şehir merkezlerindeki kavurucu sıcakların aksine oldukça serin havanın hakim olduğu Kaldırım Yaylasında, Çarşıbaşı Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ali Şahin, Spor Uzmanı Abdullah Cevahir ve diğer görevlilerle Kaldırım Yaylasında kurulan stantta insanlar dart atarak neşe doğu dakikalar geçirdi. Bilek güreşi kapışmaları ise herkese heyecanlı anlar yaşattı. İlçe Müdürü Şahin, bundan sonra bu tür etkinliklerin en ücra köşelere kadar yayılacağını söyledi.

BİLİNÇLİ SPOR ÖNEMLİ

Yaşı ve konumu ne olursa olsun sağlıklı bir yaşam için herkesi sporla buluşturmayı hedeflediklerini ifade eden Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, bilinçli spor yapmanın öneminin altını çizdi, “İnsanlara hareketsiz yaşamın zararlarını sıralıyor, doğru yapılan sporun hem vücut, hem de ruh sağlığına olumlu etkilerini anlatıyoruz. İlçe müdürlüklerimizin de özverisi ile yapılan çalışmalara halkımız olumlu tepki veriyor, spor yapanların sayısı hızla artıyor” dedi.