Giresun'da, turizm çeşitliğinin geliştirilmesi kapsamında yabancı turistlere 'Giresun Yaylalarında Yaz Aylarında Kartopu Oynama Tur Programı' turizm konsepti hayata geçirildi. Giresun'a gelen turistler, 3 bin metreyi aşan yükseklikteki krater göllerine girme ve kar topu oynama fırsatı buluyor.

Marka Kent Giresun Ekibi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Metin Çelik, Giresun Valisi Dursun Ali Şahin'e bağlı olarak çalışan ekibin, Giresun'da turizm hareketinin geliştirilmesi ve çeşitlendirilmesi yönünde çalışmalar yürüttüğünü söyledi. Sürdürülen çalışmalar kapsamında önemli başarılar elde ettiklerini vurgulayan Çelik, bunlardan birisinin 'Karadeniz'de Yaz Aylarında Kartopu Oynama Tur Programı' konsepti olduğunu kaydetti. Çelik, konseptin hayata geçirildiğini, ilk kafileyi de geçtiğimiz hafta sonu ağırladıklarını ifade etti.

Yabancı turistlerden oluşan kafilenin Giresun yaylalarını görme fırsatı bulduğunu, yine 3 bin metreyi aşan yükseklikteki krater gölleri gezdiklerini anlatan Çelik, yabancı turistlerin, aşırı sıcakların yaşandığı bugünlerde, krater göllere girdiklerini, kar topu oynadıklarını söyledi. Çelik, "Gerek Türkiye'den gerekse Avrupa ve Arap ülkelerinden Karadeniz'e tur yapan firmalar artık klasikleşen güzergahları kullanıyorlar. Bizler ise Giresun olarak çok farklı konseptler ile Karadeniz turizmine yenilik katıyoruz. İlk eko turizm köyü ile başlayan, izleyenleri kahkahalara boğan Şeyhli Kına Geceleri ile devam eden yenilikler dizisine şimdi de yaz ortasında kardan adam yapma ve kartopu oynama tur programları ekliyoruz. Bu tur programlarının özellikle Arap ülkelerinden ve büyük şehirlerden bölgemize gelen turistlerin çok ilgisini çekeceğine inanıyoruz." dedi.