Akçaabat Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından bu yıl, yaz sporlarında, atletizm, badminton, basketbol, bisiklet, boks, güreş, hentbol, judo, futbol, voleybol, okçuluk ve yüzme olmak üzere 12 ayrı branşta toplam 2400 sporcu faaliyette bulunacaktır.

Bu spor faaliyetlerinden yüzme dışında hepsi ilçemizde gerçekleşecektir.

Bu alanlar Akçaabat Söğütlü Stadyumu, Akçaabat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Yıldızlı Toki Ortaokulu ve Cumhuriyet Ortaokulu.Söğütlü Atletizm Stadında gerçekleşen açılış programına, Akçaabat Kaymakamı Dr. Soner Şenel, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim,Gençlik ve Spor Şube Müdürü Yusuf Çebi, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Engin Uzun, İlçe Tarım Müdürü İbrahim Nezir, Akçaabat Esnaf Kefalet Odası Başkanı İsmail Bulut, Belediye Spor İşleri Müdürü Ahmet Murat Baş,  Boks İl Temsilcisi Muzaffer Altunbaş katıldı.

Kültür, sanat ve sporun toplumların ortak değeri olduğunu ifade eden Başkan Ekim, sanatçı ve sporcuları daima el üstünde tutmanın, itibarlarını yükseltmenin, imkânlarını genişletmenin gayreti içinde olduklarını belirtti. 

Başkan Ekim “Akçaabat Kültür Sanat ve Turizm şehri olduğu kadar da aynı zamanda spor şehridir.Sanat ve spor boyutu güçlü olmayan bir medeniyet güçsüz kalır. Spor hayata tutunmanın bir dalıdır. Bakın bugün burada çok güzel bir organizasyonun açılışını gerçekleştiriyoruz. Akçaabat’ta bu tür aktivitelerin yapılıyor olabilmesi bizim için gurur verici. Biz bu tür faaliyetleri imkânlarımız ölçüsünde destekliyoruz.

Burada birçok alanda spor faaliyetleri yapılacaktır. Gençlerimiz için büyük bir fırsattır. Aynı şekilde Belediyemiz Spor İşleri Müdürlüğünce de yaz spor kursları açılmıştır. Gerek buradaki etkinliklere gerek se de Belediyemizin kurslarına katılabilirsiniz. Gençler, yaz tatilinizi en verimli şekilde değerlendirin. Bol bol kitap okuyun, spor yapın. Bakın zaman çok hızlı geçiyor. Zamanınızın kıymetini bilin. Bu duygu ve düşüncelerle, burada bu etkinliklerin düzenlenmesinde ve Akçaabat’ta spora destek veren, katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum” dedi.