23 Nisan kutlamaları kapsamında Heykeltraş Azmi Sekban’ın eseri olan Atatürk Anıtı’nın açılışı ise öğrenciler tarafından yapıldı. 
Beylikdüzü’nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı. Beylikdüzü Belediyesi Başkanlık Binası önünde gerçekleşen törende, bu yıl çelenkler Heykeltraş Azmi Sekban’ın eseri olan Atatürk Anıtı’na bırakıldı. Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu başta olmak üzere, ilçe protokolünün, ilçenin ve kardeş belediyelerden gelen miniklerin katıldığı belediye binası önündeki gerçekleşen törende yeni Atatürk Anıtı’nın da açılışı yapıldı. Heykeltraş Azmi Sekban’ın eseri olan anıt, büyük bir coşku ve marşlarla açıldı. Saygı duruşuyla başlayan tören İstiklal Marşı’nın okunmasıyla son buldu.
Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yafes Bakırcı, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, ilçede bulunan birçok okul ve bayram kapsamında çocuk şenliği dolayısıyla bir süredir ilçede olan Artvin-Ardanuç, Sinop-Dikmen, Van-Edremit ve Trabzon- Düzköy kardeş belediyelerinden gelen çocuklar anıtın açılışını hep birlikte gerçekleştirdi. Alışılagelmişin dışında sivil giysili, golf pantolonlu, şapkalı, çizmeli modern giyimiyle yansıtılan, Atatürk’ün milli mücadele yıllarında işgal altındaki vatanını karanlık günlerden kurtarmak için verdiği mücadeleyi simgeleyen Heykeltıraş Sekban’ın bir kompozisyon içerisinde tasarladığı anıt, Atatürk’ün karanlıktan aydınlığa geçişini, güneş gibi doğarak izinin ve silüetinin hiç silinmeyeceğini anlatıyor.