Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez emekliliğini talep eden dilekçesini sundu. Bu akşam yürürlüğe konulan dilekçe ile Görmez emekliye ayrıldı.

BEKLENEN AYRILIK

Bir süredir Görmez'in görevinden ayrılacağı konuşuluyordu. Bu konu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da sorulmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan da iddiaları doğrulamış ama bu durumun hangi tarihte gerçekleşeceği ile ilgili bir bilgi vermemişti. (Fotoğraf: Görmez'in yerine vekalet edecek olan Dr. Ekrem Keleş)



YERİNE TRABZONLU İSİM Mİ GELECEK?

Geçtiğimiz günlerde görevden alındığı iddiaları çıkan Mehmet Görmez'in yerine Karadeniz Teknik Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Karadeniz Teknik Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu'nun getirileceği ileri sürülmüştü. Mehmet Görmez'in emekliye ayrılması sonrasında yerine Aşıkkutlu'nun gelip gelmeyeceği ilerleyen günlerde belli olcak.

PROF. DR. EMİN AŞIKKUTLU KİMDİR?

1971 yılında doğan Profesör Doktor Emin Aşıkkutlu, evli ve 3 çocuk babası. Aslen Trabzon Of ilçesinden olan Emin Aşıkkutlu, Trabzon İmam Hatip Lisesi mezunu. Emin Aşıkkutlu, 1983 yılında Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni birincilikle bitirdi. 1989 yılında Milli Eğitim Bakanlığı aracılığı ile Mısır hükümetinden kazandığı araştırma bursuyla Mısır’a giden Emin Aşıkkutlu, Ezher ve Kahire Üniversitesi’nde bilimsel araştırmalar yaptı.



Emin Aşıkkutlu 1982 yılında Mekke'de yapılan Uluslararası Hafızlık Yarışmasına Türkiye’yi temsilen katıldı ve dünya üçüncüsü oldu.  Emin Aşıkkutlu, 2010-2016 yılları arasında Karadeniz Teknik Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi (Kurucu) Dekanlığını yaptı. Emin Aşıkkutlu halen Karadeniz Teknik Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi’nde dekan vekilliği ve KTÜ Rektör Yardımcılığı görevini yürütüyor. Bir çok yayınlanmış eseri olan Emin Aşıkkutlu, çok iyi derecede Arapça ve İngilizce biliyor.

AMCASI ÇOK ÜNLÜ BİR ALİM

Yeni Diyanet İşleri Başkanı olmasına kesin gözüyle bakılan Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu çok ünlü bir dini alimin yeğeni. 1971-1973 yılları arasında eğitimini ondan aldı.