Trabzon'da şehir trafiğinirahatlatmak için İtfaiye ve Ayasofyakavşaklarında yeni düzenlemeler yapılacak. Her iki kavşağın da büyütülmesiyle ilgili projelerin yapım ihalesi aşamasına getirildiği bildirildi. 

Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yaptığı açıklamada,Trabzon trafiği için önemli olanaAyasofya ve itfaiye kavşaklarının yeniden düzenlenmesi için hazırlanan projelerin tamamlandığını belirtti. 

Başkan Gümrükçüoğlu, "Ayasofyakavşağını hemzemin geçiş olarak büyütüp genişleteceğiz. İtfaiye kavşağı için ise hazırlanan üst geçit projesi anıtlar kurulunun onayından geçti. Bu iki projenin yapım ihaleleri hazırlıklarını sürdürüyoruz. Yılsonuna kadar yapım ihalesine çıkmayı planlıyoruz. Kavşak yapımlarının tamamlanmasıyla birlikte kentimiz trafiğine önemli oranda rahatlama meydana gelecektir." şeklinde konuştu. 

Başkan Gümrükçüoğlu, Ayasofya ve İtfaiye kavşaklarının dal-çık diye tabir edilen alt geçit düzenlemesi yapmak için karayolları ve belediye ekiplerinin günlerce çalıştığını fakat yapılacak geçitlerin deniz seviyesi altında kalacak olmasının getireceği olumsuzluklar nedeniyle Ayasofya kavşağının hemzemin geçiş, İtfaiye kavşağının ise üst geçit şeklinde yapılmasına karar verildiğini sözlerine ekledi.