Pek çok şehirde ortaya çıkan yeni nesil uyuşturucu flakka için Karadeniz Bölgesi’nde de güvenlik güçleri alarma geçti. Özellikle banyo tuzuna benzeyen maddeye karşı yetkililer aileleri uyardı.

EN GÜÇLÜLER ARASINDA

Türkiye’de uyuşturucu kullanım yaşı gün geçtikçe düşerken bu ölüm saçan maddelere bir yenisi daha eklendi. Özellikle son zamanlarda bonzaiden de daha ucuz olan, kullanıldığında ise kişiyi adeta uyutan ve banyo tuzuna benzeyen flakka isimli sentetik madde uyuşturucuların içinde en güçlüler arasında dikkat çekiyor.

GİDEREK ARTIYOR

Kullanıcılar arasında “zombi yapan madde” olarak geçse de flakkanın kimyasal bir uyarıcı olduğunu belirten yetkililer, “Bu madde uyuşturucular içerisinde en güçlülerinden biridir. Birçok kullanım yöntemi vardır. Ucuz olması ve kolay elde edilir olması bu maddenin dünyada bağımlılığı giderek artış göstermektedir” ifadelerini kullandılar.

MUTLAKA İHBAR EDİN

Ailelerin korkulu rüyası haline gelen bu maddenin Türkiye’nin pek çok ilinde ortaya çıkması Karadeniz Bölgesinde ki güvenlik güçlerini de alarma geçirdi. Özellikle gençlerin bulunduğu mekanlara yoğunlaşan güvenlik birimleri, ailelere de böyle bir maddeye rastlarsanız mutlaka polis veya jandarma ekiplerini arayın uyarısında bulundular.

Kemal Bektaş