Değirmendere’nin Trabzon’un en güzel yerlerinden biri olduğunu belirten Pehlivan "Oto tamircilerinin kullanmış olduğu ama kendileri içinde yeterli olmayan bir yer. Otogar yapılabilir ama buralarda konut yok. İşyerleri var. Önce iş yerlerine alternatif iş yerleri sunulmalıdır. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun medyaya verdiği beyanatlarda Değirmendere bölgesini ele alacaklarını ve yeni düzenleme yapacaklarını dile getirdiğini takip ediyoruz. Bu bizim için bir yerde sevindirici bir yerde de ürkütücü çünkü alternatif yerlerin nereleri olacağı ve nasıl olacağı paylaşımının yapılmaması esnafın kafasını karıştırıyor. Esnafı temsil eden kuruluşlarla önce görüşülüp fikir alınmasının daha sağlıklı olacağını düşünüyorum. Çünkü bu işi yapacak olan biziz ve bu alanları kullanacak olan bizleriz. Bunlar paylaşılınırsa çok iyi olur esnafımızın da kafasında soru işareti olmaz"ifadelerini kullandı.

"Elimizi değil bedenimizi taşın altına koymaya her zaman hazırız"

Sanayi esnafının sadece yere ihtiyacı olduğunu belirten Pehlivan, "Belediyemizini öncü olması kaydıyla esnafımız kooperatifini kurar ve Toki’yi ihale edilebilir. Burada kar amacı gütmeden sadece Trabzon’a hizmet amacı ön planda tutulursa biz elimizi değil bedenimizi taşın altına koymaya her zaman hazırız. Bunu da yıllardır söylüyoruz" diye konuştu.

Bulak Taşocağı ve Akoluk Bölgesi’nin olduğu alana yeni sanayi sitesinin kurulacağı yönünde haberlerin bulunduğunu belirten Pehlivan, "Bu alan sadece sanayi esnafına yeterli olur. Toptancı hali, sebze ve meyveciler hali ile birlikte yeterli olmaz. Biz bunları gazetelerden öğreniyoruz. En son 1 yıl önce sayın başkanla görüştük. O dönemde sıkıntılarımızı ilettik ama geldiğimiz noktada bunlar havada kaldı. Bu konularla ilgili olarak bizim hiç bir fikrimize başvurulmadı" şeklinde konuştu.

Pehlivan, sanayi esnafının sesine artık kulak verilmesi gerektiğini belirterek, "Sanayi olarak gösterilen ve konuşulan alanlara bütün sanayinin sığması çok zor. Biz ilk önce büyük sanayi grubunun buralardan çekersek bir 20 yıl daha küçük otomobiller için bu sanayi siteleri bize yeter. Kamyon ve iş makinası gurubu buralardan çıkmak zorunda" şeklinde konuştu.