TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda turizm sezonunun başladığını ifade ederek bu konuda önemli mesajlar verdi. Hacısalihoğlu, turizm sezonun başladığını ve bütün kentin Trabzon’a gelen turistlere karşı çok dikkatli ve anlayışlı olunmasını istedi. Hacısalihoğlu, bölgeye ilk turist kafilelerinin gelmeye başladığını, ilk kruvaziyer geminin geldiğini, Körfez ülkelerinden uçak seferlerinin başladığını ifade etti. Turizm sektöründen umutlu olduklarını ifade eden Hacısalihoğlu, turizm sektörüne yatırım yapmak isteyenlerin de Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı turizm hibe desteğinden yararlanmasını önerdi. Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, meclisin onayları ile sağlık sektörüne katkı yapıldığını, bu yıl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan talep ve yapılan araştırmalar sonucunda ambulans ihtiyacının karşılanmasını öngördüklerini belirterek Meclis’in onayını istedi.

YENİ SEZONDAN UMUTLUYUZ

Doğu Karadeniz’de turizm sezonunun başladığını ifade eden Başkan M. Suat Hacısalihoğlu,  ilk kruvaziyer geminin geçtiğimiz hafta içerisinde Trabzon’a geldiğini dile getirdi. Körfez ülkelerinden ve İran İslam Cumhuriyeti’nden turist kafilelerinin şehre gelmeye başladığını ifade eden Hacısalihoğlu, program dâhilindeki uçak seferlerinin de başladığını dile getirdi.

KRUVAZİYERDE TRABZON İLE İŞBİRLİĞİ ARTIYOR

Kruvaziyer turizminde sezonun açıldığını, buna karşın Akdeniz’de yaşanan sorunlar nedeniyle temkinli olmakta fayda olduğunu dile getiren Hacısalihoğlu, “İtalya Pire Limanı’ndaki sorunlardan kaynaklanan olumsuzluklar geçtiğimiz yıl 400 bin turist azalmasına neden oldu. Gözlemlediğimiz kadarıyla Doğu Karadeniz Bölgesi’nde artışlar olması bekleniyor. Her yıl olduğu gibi kruvaziyer turizmine katıldık ve Trabzon’un ne kadar daha önemli olduğunu bir kez daha ortaya koyduk. Diğer bölgeler Trabzon ile işbirliği yapmaya çok istekliler. Akdeniz Kruvaziyer Limanları Birliği eski başkanı ve şu andaki onursal başkanı bölgemize büyük destek veriyor. Bunu gören diğer bölge ülkeleri de Trabzon ile ortak hareket etmek isteğindeler. Bulgaristan ilk kez işbirliğinde bulunmak isteğini bize iletti.  Birlikte hareket etme konusundaki çalışmalara Gürcistan daha çok destek verdi. Bundan sonraki faaliyetleri hep birlikte yürütme konusundaki arzularını ifade ettiler.” şeklinde konuştu.

JAPON TURİSTLERİ BÖLGEYE GETİRME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Japonya ile turizm konusundaki çalışmaların devam ettiğini kaydeden Hacısalihoğlu, “Özellikle yaşlı kesim, kültür turizmine büyük ilgi gösteriyor ve ekonomik durumlarında bir sıkıntı olmadıkları için bu bölgemiz için önemli bir avantaja dönüştürülebilir.” dedi. 

KONGRE TURİZMİ KONUSUNDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Şubat ayı meclis toplantısında gündeme gelen Dünya Ticaret Merkezi alanındaki kongre, fuar ve otel yatırımının yapımı konusunda Meclis Üyesi Mehmet Ataman’ın önerisi doğrultusuna iki kez toplantı gerçekleştirdiğini belirten Hacısalihoğlu, çalışmaların gerek şirket kurma gerekse proje ve maliyetler konusunda ilerlediğini dile getirdi. Meclisin bu konudaki görüşlerini de önemli bulduklarını kaydetti. Katılım ve talep alma doğrultusunda çalışmalara başlanacağını söyleyen Hacısalihoğlu, “Biz ne kadar talep olacağını görmek istiyoruz. Ama ortaya çıkan şöyle bir gerçek var ki bugüne kadar şehrimizde bir gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketi kurulması gerekiyordu. Bu tür fırsatlara hazırlıklı olmak için üyelerimizin ve şehrimizde yaşayanların katılımı olmalı.” dedi.

AMBULANS ALIMINI MECLİS OY BİRLİĞİ İLE ONAYLADI

TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, yapılan çalışmaların meclis üyelerinin verdiği desteklerle yürütüldüğünün altını çizerek, Oda’nın sağlık sektöründe şehrin sorunlarına yönelik katkıda bulunarak yatırımlar gerçekleştirdiğini söyledi. Hacısalihoğlu, “Sizlerin oluru ile odamız geçtiğimiz yıl KTÜ Tip Fakültesi Farabi Hastanesi’nde Kemik İliği Nakli Merkezi kuruluşunu hep birlikte gerçekleştirdik. Ve o merkeze odamızın adı verilmişti. Bu yıl da sağlıkla ilgili olarak ilimizde ambulans yatırımı gündeme gelmiştir. Bizlere bu talep Sağlık Müdürlüğü tarafından geldi. Ortaya çıkan gerçek şu ki,  ambulansların taşıdığı hastalar özellikle zehirlenmelerde 1-2 dakika dahi çok önemli. Biraz gecikme bir hayata mal olabiliyor. Bizde bu konuya yapılan araştırma sonucu yakın durduk. Belki sizlerin veya şehrimizde insanların ihtiyaç duyduğunda can kaybını önleyecek ambulans alımını Meclis ve Oda olarak almayı uygun bulduk.  Aslında bizim bir ambulans almamıza karşılık Sağlık Bakanlığı da bir ambulans katkısında bulunacak. Yani bir taşla iki kuş misali yapacağımız bu alım ile şehrimize iki ambulans kazandırmış olacağız.” diye konuştu.

 Meclise yapılan bu öneri de oy birliği ile kabul edilerek ambulans alımı konusunda Meclis’e yetki verildi.