61SAAT HABER SERVİSİ

TSİAD 14. Olağan Genel Kurulu bugün Trabzon’da Zorlu Grand Hotel’de gerçekleştirildi. 

Açılış ve yoklama ile başlayan genel kurul, İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından protokol konuşmaları ile devam etti. 

Genel kurul toplantısına Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Eski Bakan Faruk Nafiz Özak, Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen’in yanı sıra iş ve siyaset dünyasından çok sayıda isim katıldı. 

Ortahisar Belediye Başkanı Genç burada yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi. 

Trabzon’un ekonomik potansiyeline vurgu yapan Genç; “Bu şehre başka OSB’ler kazandırarak, bunun yanı sıra sanayi adası ile şehrin sanayi potansiyelini yükseltmemiz lazım. Tüm siyasi partiler ve stklar bir araya gelerek daha iyi işler yapabilir miyiz tabii ki yapabiliriz. Bu nedenle bu sivil toplum kuruluşumuzun toplantısındayız. İnşallah bu dönem Trabzon’unumuzun, Trabzonlu bakanların gücünü hizmet olarak bu şehre indirgemek zorundayız. Sebebi ne olursa olsun Ankara’daki bu gücü şehre tahvil etmek durumundayız. Bunu yapabiliriz, şehrimizde bu manada da beklenti var. Bu şehre her kim bir çivi çakıyorsa Allah ondan razı olsun. Bütün adaylarımızın hepsi daha iyi bir şehir olması için katkı sundular. Bundan herkesin ortak akılla beraber faydalanabiliriz. Nasıl işte TSİAD’ımızla, ticaret odamızla. Ben ekonomist değilim, burada analizleri dikkatle dinledim. Tabii ki onlar işin içinde olan kişiler olarak paylaştılar. Ama ben şuna inanıyorum, biz ne kadar üretirsek o kadar güçlüyüz. Burada tabii ki bütün bu hal ve şartlara rağmen maliyet unsurlarını aşağı düşürerek belki bu adımlar atılacak. Tabii ki seçimler genel ekonomik durgunluğun bir parçası mıdır? Evet ama şu anda bu seçimlerle beraber en azından icra yönetimi olarak halkımız istikrara oyunu vermiştir. O yüzden siyasi istikrarın eminimki ekononik istikrara da katkısı olacaktır. Büyük bir ülkeyiz, sorunlar var ama bu sorunların üzerinden gelebilecek yönetime de sahibiz. El ele verip güzel çalışmalara imza atacağız, bu vesile ile seçimlerin demokratik ortamda geçmesini sağlayan gerek adaylara, gerekse de partilere teşekkür ediyoruz. Aytaç beye ve yönetimine teşekkür ediyorum. Sırrı kardeşime de başarılar diliyoruz. 

Protokol konuşmalarının ardından 10 dakika ara verilen toplantı, ardından yeni yönetim kurulunun seçimi ile devam etti. 

Yapılan yeni yönetim kurulu seçiminden, tek aday olarak giren Sırrı Furkan Eren ve listesi yeni yönetim kurulu olarak seçildi.

Eren mikrofonlarımıza yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.

Öncelikle ekonomik gündeme dönmeyi çok önemsiyoruz, Türkiye uzun bir süredir seçim süreçleri geçiriyor. Bu süreçlerin artık son bulmasıyla  birlikte, 4,5 yıllık kesintisi bir  yatırım dönemi olduğunu düşünüyoruz. Bu süreçte de sayın belediye başkanımızın vurguladığı gibi  Trabzonlu bakanlarımızı bir avantaj olarak görüyoruz. Fakat biz STK’lar olarak Trabzonlu bakanlarımızın olması bizi rehavete sürüklememeli,  biz Trabzon’un sorunlarının önceliklerini belirlemeliyiz. Ankara’dan doğru şeyler istemeliyiz. Ve bunun sonuçlarını da almalıyız. Yoksa sayın bakanlarımız bize her türlü desteği zaten veriyorlar. Bu anlamda Trabzon için önemli önemli ve güzel bir dönem olacağını düşünüyorum TSİAD özelinde değerlendirirsek biz, üye sayısı çok fazla olmayan fakat Trabzon’da 2., 3. Kuşak şirketlerin olduğu, girişimci iş insanlarının olduğu, aynı zamanda da Trabzon’un çok önemli isimlerinin üye olduğu bir derneğiz. Trabzon’un sorunlarına vakıfız, bunları çeşitli platformlarda seslendiriyoruz ve sonuçlar da aldığımıza inanıyoruz. Şu anda da baktığınız zaman Sayın Ahmet Metin Genç’in genel kurulumuza katılışı bile, gerek belediyecilik anlamında, gerekse de iş dünyasına gösterilen ilgi anlamında bir paylaşımı gösteriyor. İktidar mensupları, STK’lar el birliği ile Trabzon’a ne katkı verebilirizin derdindeyiz. Güzel bir dönem geçireceğimize, iyi sonuçlar alacağımıza inanıyorum.