61SAAT HABER SERVİSİ - TÜGVA’nın basın açıklamasına, AK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı Halli İbrahim Demirtaş. Memur-Sen Başkanı Mehmet Kara, TÜGVA Başkanı Osman Ergün, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya, Turizm İl Müdürü Ali Ayvazoğlu ve vatandaşlar katıldı. 

Basın açıklamasını TÜGVA adına Üniversite Koordinatörü Osman Çiftçi okudu. Çiftçi, İstanbul’da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yapılan yürüşte “Ezan’a saygısızlık” yapıldığı iddiaları ile ilgili konuşarak, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen Feminist Gece Yürüyüşü'nde ezana yapılan saygısızlık, bu duygu ve düşüncelerimiz göz önünde bulundurulduğunda açık bir şekilde görüleceği üzere, asla ve kat'â kabul edilebilir değildir. 
Bu toprakların mayası olan ezânımıza yapılan saygısızlığın anlaşılır bir tarafı yoktur” dedi. 

Yeni Zellanda’da 2 camiye yapılan saldırı ile ilgili konuşan Çiftçi, “104 yıl önce İngiliz Emperyalizmi ne uğruna savaştığını bilmeyen Yeni Zelandalıları hiç tanımadıkları Müslümanları öldürsünler diye Çanakkale’ye yığdı. Bugün de Kültür Emperyalizmi İslamofobi virüsüyle bütün dünyayı yanlış tanıdıkları İslam’a ve Müslümanlara karşı kışkırtıyor. Biz de Yeni Zelanda’daki hain saldırıyı lanetliyor, İslamofobi’yi mağlup edeceğimizi ilan ediyor, şehitlerimize Allah Teala’dan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz” ifadelerini kullandı.