Uşak Emniyet Müdürlüğüne atanan Şammaz Demirtaş, düzenlenen törenle görevi Rize Emniyet Müdürlüğüne atanan Hüseyin Yenice'ye devretti. 
     İl Emniyet Müdürlüğü binasına gelişinde tören mangası ile karşılanan Yenice, daha sonra birim amirleri ile tanıştı. Ardından Emniyet Müdürlüğü makamına giden Yenice, burada görevi Uşak'a atanan Demirtaş'tan devraldı. Demirtaş, Yenice'ye Rize Emniyet Müdürlüğü sancağını teslim etti. 
     Demirtaş, burada yaptığı açıklamada, Rize'de 5.5 yıla yakın bir süre görev yaptığını belirterek, görevi 1986'dan beri tanıdığı bir kardeşine devretmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. 
     Rize'de güzel günler geçirdiğini ifade eden Demirtaş, ''Görev süremde çok acı olarak nitelendirilebilecek bir olay yaşamadan, kazasız belasız görevi devretmenin gururunu yaşıyorum. Bugüne kadar yaptığım çalışmalara destek veren herkese teşekkür ediyorum. Yeni görev yerimde de aynı heyecanla görev yapacağım. İlk görev yerim olması nedeniyle Rize'nin yeri bende ayrıdır. Bu nedenle zaman zaman yine Rize'ye geleceğim''' dedi. 
     Hüseyin Yenice ise, Demirtaş'a bugüne kadar yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ederek, ''Yüklendiğim bu hassas, şerefli ve ağır sorumluluğun bilincindeyim. Ancak toplumun desteği olmadan hiçbir faaliyet başarıya ulaşamaz. Bu kapılar her zaman hemşehrilerimize açık olacaktır. Bu makamlar hizmet etme makamıdır. Bu nedenle bu yeri hizmet haneye dönüştürmenin gayreti içinde olacağız'' diye konuştu. 
     Halkla birlikte, el ele güzel çalışmalar yapacaklarına inandığını dile getiren Yenice, şunları söyledi: 
     ''Amacımız ilimizde huzur ve güvenin tesisidir. Bu da vatandaşların katkısı olmadan gerçekleşmez. Suç ve suçlularla mücadelede toplumun her kesiminin görüş ve önerilerini tespit ederek ortak aklı harekete geçireceğiz. İnsan hakları, hukukun üstünlüğü, insan hak ve hürriyetlerinden ödün vermeyeceğiz. Suçun oluşmasında önleyici polislik faaliyetlerine önem vereceğiz. 24 saat vatandaşlarımızın hizmetinde olacağız. Amacımız Türkiye'nin en güvenli ve huzurlu kentini oluşturmaktır.''