AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, Hayrat'taki ziyaretleri sırasında kendisine gelen taleplerden biri olan belediyelerin işçi alımıyla ilgili talep üzerine hemen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Köseoğlu, "Mevzuat gereği şirketi olmayan ve İş-Kur üzerinden eleman alımı yapan belediyeler tüm Türkiye genelinde ilana çıkıyordu. Böyle olunca Trabzon'daki bir belediyenin bu alımı için yurdun dört bir yanından müracaat oluyordu. Böylelikle de Trabzon'da iş bekleyen vatandaşlarımızın istihdamı anlamında sıkıntılar yaşanıyordu. Bu konuyla ilgili sorun hem belediye başkanlarımız hem de vatandaşlarımız tarafından bize iletildi. Konuyla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Jülide Sarıeroğlu'nu aradım. Sağ olsunlar. Çok yakından ilgilendiler ve konuyla ilgili çalışmaların hemen başlatılması noktasında talimat verdiklerini söylediler. Sayın bakanımıza bir kez daha teşekkür ediyoruz" dedi.

Köseoğlu, bu çalışmanın yapılmasıyla birlikte Trabzon'daki belediyelerin artık işçi alımı ilanını sadece Trabzon'dan yapabileceğini belirterek, "Şirketi olan belediyeler için bir sorun olmuyordu. Ancak şirketi olmayan belediyeler için de artık bu sorun ortadan kalkacak ve yerel istihdamın önü açılmış olacak. Trabzon'daki bir belediye Trabzon'dan, Giresun'daki bir belediye de Giresun'dan işçi alabilecek" biçiminde konuştu.