Yeşil Yol konusunda özellikle yolun ihaleye verilmesi ile ilgili yandaş şirketlere kıyak çekildi iddiası ile gündeme gelen CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen ile Günebakış Gazetesi Patronu ve baş yazarı Ali Öztürk arasındaki karşılıklı açıklamalarda bu kez yine Günebakış Gazetesi’nin yazarı Ali Savaş da müdahil oldu.
Ali Öztürk bugünkü yazısında, Haluk Pekşen’e yine çağrıda bulunarak, hakkında yandaş gazeteci suçlaması ile ilgili verileri ortaya koymasını istedi.
Ali Öztürk’ün Haluk Pekşen’i Trabzon halkından özür dilemeye çağırdı yazısı şöyle.
Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen’in üslubu ve ‘Ben’i en başından beri sorunluydu. Kendince başkentten gelmiş ve Trabzon gibi kenardaki bir şehri kurtaracaktı!.. Pekşen’in dünyasında Trabzon geri kalmıştı!.. Perişandı!.. Aç susuzdu!.. Yaşanılır olmaktan uzaktı!..
Bu çerçevedeki yaklaşımlarını kenti hiç tanımamasıyla izah ettik. Uçuk, agresif söylemlerini seçim sürecine yorduk. Ancak seçimden sonra da söylemleri değişmeyince bir gazeteci olarak söylemlerin kaynağını merak ettik.

Yeşil Yol bize göre bölgenin kurtuluş ayaklarından biri… Pekşen farklı bakıyor olabilir. O bakışı eleştirir ama saygı gösteririz. Lâkin Yeşil Yol’u bir ideolojiye kurban etmek isterseniz ve olmayan iddiaları dillendirirseniz kaynağınızı merak ederiz. Sizden de saygı bekleriz. Yeşil Yol’a, yolsuzluk üzerinden yaklaşıp, “Yolun % 33’ünü Cengiz, %34’ünü Kolin aldı. Güzergahlardaki tesisler hep dağıtıldı” derseniz araştırmayı gazetecilik görevi biliriz. Araştırdık ve nasılına vakıf olduk. Her il kendi bölgesini yapıyor. İhaleler 100 bin lira ile 5 milyon lira arasında değişiyor ve hepsini yerel müteahhitler alıyor. Ortada işaretlenmiş tesis falan da yok. Daha imar planları yapılmamış. Pekşen’e bu gerçekleri hatırlatarak bir milletvekilinin bilgi kaynağının gerçeklere dayanması gerektiğini söyledik.

‘Ben’ var ya… ‘Ben’… ‘En iyi müdafaa saldırıdır’ mantığı ile kendisini hatadan muaf gören Pekşen, acayip şeyler yazdı. Bakın söyleminin geçersizliğini ortaya çıkarınca hakkımızda neler dedi? Ayrı ayrı alıp cevap verelim:

ALİ SAVAŞ DA MÜDAHİL OLDU
Ali Öztürk’ün bu yazısından sonra, gazetenin bir başka köşe yazarı Ali Savaş ‘da tartışmaya müdahil oldu.
Savaş, Pekşen’in siyasi ve basın danışmanlarının Pekşen’e hatalı politika izlettiğini iddia ederek şunları yazdı.

Ben, bu satırın yazarı Ali Savaş olarak;  CHP’nin 7 Haziran seçimi öncesi aday listesini ön seçim ile belirlemesi gerektiğine inanarak bu köşede özgürce fikirlerimi kaleme aldım. Çok CHP’li delege taktir etti. Bazıları da eleştirdi.
CHP’li gençlerin partiyi işgal etmelerine, demokratik tepkidir diye destek çıktım.
Gittim, işgalci gençlerle söyleşi yaptım.
Yani, övünmek gibi olmasın, Pekşen’in ön seçim başarısında belli ölçülerde payım olduğuna inanıyorum.
O dönem, yerel medyada ön seçimden yana haber ve yorumları, CHP genel merkezine bizzat ilettim.
Bilgilenmelerini sağladım.
Trabzon’un isyanının tarafsız bir gözlemci olarak PM’si üyesine gazeteleri kargo yaparak yolladım.

PEKŞEN’E ŞEHİR HAFIZASI HATIRLATMASI
Bu arada Ali Savaş, Pekşen’in şehir hafızasının zayıf olduğunu belirterek, O’na, şu hatırlatmayı da yaptı.
Haluk Pekşen ile ilgili beklentim ve olumlu kanaatlerim her şeye rağmen devam ediyor.
Ama, özellikle yeşil yol konusundaki hassasiyetindeki dengesizlik umutlarımı karartıyor.
Haluk Pekşen’in, yeşil yol konusunda toplumun taraf olan kesimlerinden yola destek çıkarların tümünü;
Çıkarcı-Yağmacı-İhale kıyakçısı, yandaş, yalaka, satılmış kalem; olarak görmesi ağır bir pozisyon hatasıdır.
Buradan defalarca ifade ettik.
Yeşil yol; DSP, Ecevit ve doğal olarak bir sosyal demokrat projenin ürünüydü. İlk yeşil yol da, Rize’de Murat Karayalçın’ın köyüne yapıldı. Zil kale yolu yeşil yol mantığının en güzel örneğidir. Güzide Uzun bu yolun yapımında  teknik elemandı.

Şimdi bu tartışmanın nasıl ve ne şekilde sonuçlanacağı merak konusu…