TRABZON Büyükşehir Belediye Meclisi’nin dünkü toplantısında CHP Grup Başkanı Cahit Erdem Yeşil Yol Projesi’ni sahiplenince Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç kendisine teşekkür etti. Trabzon yaylalarındaki belli yol hatlarının  büyükşehir yol ağına alınarak Yeşil Yol güzergahına eklenmesi kararının görüşüldüğü meclis toplantısında söz alan CHP’li meclis üyesi Cahit Erdem, konuyla ilgili bilgi istedi.  Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun Trabzon’da Yeşil Yol kapsamında yeni bir yol yapılmayacağı sadece mevcut yayla yollarının rehabilite edileceği yönünde yaptığı bilgilendirmeden sonra tekrar söz alan Cahit Erdem, “O halde bu anlamda bir sorun yok. Yayla yolu güzergahlarının büyükşehir yol ağına alınıp Yeşil Yol’dan faydalanma noktasında hiçbir problem söz konusu değildir. İlave yapmamızda da sıkıntı yok. Son günlerde Artvin’den başlayıp Sarp’a kadar yaylalardan geçen Yeşil Yol projesi gündemde bulunuyor. Mevcut yolların geliştirilmesinde problem yok. Ben sahile kuzeye paralel yeni bir yolun açılması şeklinde bir durum var mı diye soru sorma gereği hissettim. Ama mevcut yollar rehabilite edileceğine göre ben de buna destek veriyorum. Benim sorum ve endişem yaylalarda yeni bir yol açıp doğanın tahrip edilmesiyle ilgiliydi. Ancak gerekli açıklamayı aldım” şeklinde konuştu.
SİYASİ MÜLAHAZALARA KATILMIYORUM SAYIN CAHİT ERDEM’E TEŞEKKÜR EDİYORUM
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise büyükşehir belediye meclisi olarak bugünkü kararımızla DOKAP’ın bölgemizde hazırladığı Yeşil Yol Projesi’ni büyükşehir yol ağına aldıklarını belirterek, “Amacımız budur. Yeşil Yol’a bağlanan turistik amaçlı olan yollara da DOKAP bünyesiyle daha hızlı bir şekilde yapma amacımız bulunuyor. Ben Yeşil Yol güzergahının ilimiz sınırları itibariyle her tarafını biliyorum. Kesinlikle bu çerçevede çok büyük haksızlık yapılıyor. Bizim Yeşil Yol nedeniyle geleceğe dönük turizm kazanımımızı hesap etmeden proje heba edilmeye çalışılıyor. Bu konudaki siyasi mülahazalara asla katılmıyorum. Bu konuda bölgesel bir yaklaşım çerçevesinde Yeşil Yol’un ilimize ve bölgemize kazanımı olduğu yönünde düşüncesi olduğu için de Sayın Cahit Erdem’e teşekkür ediyorum. Bunun dışında siyasi eleştirilerin kentimize hiçbir katkısı yoktur. İlimizde Yeşil Yol’a ilave bir metre yol yok. Ama tüm bunlara rağmen oraları yolların rehabilitesinin de müteahhitlere bırakmadan büyükşehir belediyemiz uhdesinde ve denetiminde yapılacak olması da son derece anlamlı olacaktır. Doğa da hassasiyetle belediyenin çalışmalarıyla denetleyecektir. Yeşil Yol ile ilgili siyasi mülahazaların şehrimizin lehine olmadığına bir kez daha vurgu yapmak istiyorum” şeklinde konuştu.
SINIRLARIMIZ İÇİNDE YENİ YOL YAPIMI YOK

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da mevcut yolların rehabilite edilmesinin, daha güzel bir hale getirilmesinin çalışması olduğunu belirterek, “Bunu DOKAP kapsamında yapabilecek olursak bu iş için oradan para alıyoruz. Tonya Kalınçam’a 4 bin ton yapabiliyoruz ancak o kadar para aldık. Sonuç şu. Yeşil Yol kapsamında en büyük istifademiz mevcut güzergahların iyileştirilmesi, rehabilite edilmesidir. Sınırlarımız içerisinde yeni yol yapımı yok. Pey der pey yürüyen bir iş söz konusu. İlave yer koyabilmek de bu paracıktan burayı da yapabilir miyiz anlayışıdır. Yeşil Yol projesinde olan yollar bizim şehrimizde zaten var olan yayla yolu hatlarından geçiyor.  Biz mevcut yolların rehabilite edilmesi noktasında kaynağı Kalkınma Bakanlığı’ndan Yeşil Yol Projesi kapsamında alıyoruz. Bizim ilimiz sınırları içinde ayrı bir yol yapımı bulunmuyor. Ayrıca buradaki turistik tesislerin dağıtıldığı yönünde belli kesimlerin basında yer alan açıklamaları var. Yok böyle bir şey. Öyle bir şey olsa ihaleye çıkılır, alan alır yapımına başlar. Ama böyle bir durum söz konusu değil” diye konuştu.  Görüşmelerden sonra yapılan oylamada Yeşil Yol Projesi’nde Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve DOKAP İdaresi yetkililerinin ortaklaşa belirlediği yerlerde kontrol kesim numaraları belirlenmiş güzergahların büyükşehir yol ağına alınması karara bağlandı.