Türkiye Yeşilay Cemiyeti Trabzon Şube Başkanı Köksal Boz, bayram mesajının yerine ziyarete gidilerek ellerin öpülmesi gerektiğini ifade etti.

Bu Bayramda Büyüklerimizi Ziyarete Gidelim

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Trabzon Şube Başkanı Köksal Boz, bayramın mesajlaşarak değil kucaklaşarak kutlanması gerektiğini belirtti.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Trabzon Şube Başkanı Köksal Boz, Kurban Bayramı vesilesiyle açıklamalarda bulunarak, toplum olarak unutulan bazı değerleri yeniden hatırlattı. Özellikle teknolojinin aşırı ve gereksiz kullanımı ya da yanlış uygulamaların insanlar arasındaki samimiyet duygularını zayıflattığına dikkat çeken Şube Başkanı Boz, bayramlaşmanın toplu mesaj şeklinde olmaması gerektiğini, teknolojinin aradan çıkarılarak bayramlaşmanın daha yararlı olabileceğini işaret etti.Boz,"Bayramlar bizim için kutsal, toplumumuz için vazgeçilmez olgulardır. Her toplumun kendine göre adet ve inançları vardır. Bizler de Müslüman toplumlar olarak hayatımıza teknoloji girdikten sonra adetlerimizi, samimiyetimizi kaybettik. Artık bayramlarda görüşmek, kucaklaşmak yerine mesaj göndermeye başladık. İnternette gezinmek yerine, komşularımızı, akrabalarımızı dolaşarak ziyaret etmek, kuçaklaşmak daha yerinde olurdu. El öpmeyi unuttuk. Artık mesajlaşarak değil, tatlı ikramlarımızla bayramlaşmalıyız" dedi. Boz, tüm Türk İslam aleminin Kurban Bayramını tebrik ederek, birlik beraberlik içinde nice bayramlar temennisinde bulundu.