Kumar bağımlılığını faaliyet alanlarına ekleyen şubelerden birinin de Trabzon olduğunu belirten Türkiye Yeşilay Cemiyeti Trabzon Şube Başkanı Köksal Boz, şunları söyledi:
“Yeşilay olarak bir asırdır bağımlılıklarla mücadelemizi sürdürüyor; YEDAM bünyesinde de bağımlılıklarından kurtulmak isteyenlere ve yakınlarına danışmanlık hizmeti sunuyoruz. Bugüne kadar bu hizmetlerimizden tütün, alkol, madde, teknoloji bağımlılığı bulunan kişiler yararlanabiliyordu ancak artık danışmanlık alanlarımız arasına kumar bağımlılığını da eklemekten memnuniyet duyuyoruz. Bu kapsamda diğer bağımlılık türlerinde olduğu gibi bağımlı kişilere bağımlılıklarından kurtulmaları ve tekrar başlamamaları için yöntemler öğretmek için elimizden geleni yapacağız. Öfke kontrolsüzlüğü, kaygı gibi ruhsal sorunlar yaşıyorsa bunların düzelmesi için psikolojik destek vereceğiz. Nasıl davranmaları gerektiği konusunda ailelerini de bilgilendireceğiz. Bu konuda sorun yaşayanları merkezimize başvurmaya davet ediyoruz.”

Türkiye’nin 44 ilinde ve Kıbrıs’ta toplam 53 YEDAM bulunuyor. Kumar bağımlılığı danışmanlığı ilk olarak 21 merkezde devreye alınıyor. Bağımlılığa sahip kişiler ya da çevresinde bağımlı birinin olduğundan şüphe edenler YEDAM’a 444 79 75 numaralı Danışma Hattı'nı arayarak ulaşabiliyor.