Bu kapsamda Hayrat Yardım yetkililerini çalışmalarından ötürü kutlayan Başkan Gümrükçüoğlu şunları söyledi: “Yetimlerimize sahip çıkma hareketinde çok önemli vazifeler ifa eden Hayrat Yardım Vakfına tekrar şükranlarımı arz ediyorum. Yardımların küçük, mütevazi olsa da devamlılığı önem arz ediyor. Bu hizmetlerin, bu birlik beraberliğin bu evlatlarımızı tekrar yetiştirmenin temelinde süreklilik, çok önemli bir fonksiyon icra ediyor. Bu şuurda olan siz meşalelerimizin bu şuuru dalga dalga bütün aziz milletimize yaymanızı ümit ediyorum. Yetime umut ol. Onun hayata tutunmasını sağla. Onlar bize Allah’ın (c.c.) emanetleri. Bu broşürü kaybetmemenizi özellikle istirham ediyorum. Bakın burada, ‘imandan sonra en güzel amel mahsun gönüllere umut ve memnuniyet serpmektir’ diye buyruluyor. ‘İyiliğe sözümüz var’ diye bir slogan okuduk. Hepimizin tevhid içinde, İslam’ın birlik ve beraberliği ile tevhid akidesini yaşatarak, bir takım şaşırmışların milletimizi uçaklarla bombalaması gibi hainliklerin yok olması manasında bir tevhit ile diyoruz ki, evet iyiliğe sözümüz var. Onunla birlikte Allah’a (C.C.) ve Hz. Muhammed (S.A.V.)’e sözümüz var. Allah yolunuzu açık eylesin, gücünüzü kuvvetinizi arttırsın.”

Hayrat Yardım tarafından düzenlenen Yetim ve Eğitime Destek Programında Trabzon’da eğitim gören yerli ve yabancı yetim çocuklar Kur’an-ı Kerim’i tilavet etti, ilahiler ve İstiklal Marşı’nı okudu. Suriye’de eğitim gören savaş mağduru on beş yetim çocuğunda hazır bulunduğu programda Müslümanların kardeşliğine, ümitsizliğe yer olmadığına vurgu yapıldı. Programda Türkiye Cumhuriyeti Devletinin, sivil toplum kuruluşları ile birlikte muhacirlere ensarlık yaptığının altı çizildi.

Olimpiyat (EYOF) Parkı Sosyal Tesislerinde düzenlenen programda Hayrat Yardım Yönetim Kurulu Üyesi Ali Ekrem Semiz, Hayrat Yardım Doğu Karadeniz Bölşge Temsilcisi Fahrettin Köroğlu, Hayrat Yardım Trabzon Temsilcisi Sait Acar, kamu kurumları ve STK yetkilileri hazır bulundu.