Yetimlerin malını yemeye, gasbetmeye kalkışan veliler, yetkisini kötüye kullanmış ve emanete hıyanet etmiş sayılmaktadır. Kur’an’da yetimlerle ilgili özel hükümler yer almış, (Nisâ, 4/10) Hz. Peygamber de yetim malı yemeyi yedi büyük günah arasında saymıştır. (Müslim, İman, 145) Kendisi de bir yetim olarak büyüyen Sevgili Peygamberimiz, yetime sahip çıkıp onu himaye eden kişilerin cennette kendisi ile yan yana olacağı müjdesini vermiş, (Buhârî, Talâk, 25) “Müslümanların evleri arasında en iyisi içinde kendisine iyi davranılan bir yetimin bulunduğu evdir.” (İbn Mâce, Edeb, 6) buyurarak yetimlerin sıcak bir yuvada korunup gözetilmesini teşvik etmiştir. 

 Müslüman bir toplumun her ferdi bir veli sorumluluğu ile hareket ederek toplumsal emanet olan yetimlerimize sahip çıkma gayreti içerisinde olmalıdır.

GÜNÜN DUASI: “Allah’ım! Peygamberin Hz. Muhammed (s.a.s.)’in senden istediği hayırlı şeyleri biz de senden istiyoruz. Yine Peygamberin Hz. Muhammed (s.a.s.)’in sana sığındığı şeylerden biz de sana sığınıyoruz.” (Tirmizî, Deavât, 94)

GÜNÜN SÖZÜ: Canları hasret oduna yandırır Ayrılık âh ayrılık vâh ayrılık Lezzetinden âlemin usandırır Ayrılık âh ayrılık vâh ayrılık! Görmez eyler ağlamakdan gözleri Hem sarardır hem soldurur gül yüzleri Karanu eyler nice gündüzleri Ayrılık âh ayrılık vâh ayrılık! Aziz Mahmud Hüdayi

TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İFTAR SONRASI RAMAZAN SOKAĞI ETKİNLİKLERİ: 
 Kur’an-ı Kerim Tilaveti, Şerbetçi, Yüz Boyama, Palyaço, Muharrem Gaydan Tasavvuf Musikisi, Meddah, Ünlü Şov,