61SAAT HABER-KTÜ’nün Pelitli Beldesi Konaklar Mahallesi Alper Sokak’ta bulunan D Kapısına giden yol yaklaşık 4 hafta önce yıkılarak yolun genişletilmesi ve yol üzerinde bulunan dere ıslahı çalışmalarına başlandı.

Konaklar Mahallesi civarında oturan öğrenciler üniversiteye giderken kullandıkları yolun yıkılması ve onarımına aldırış etmeden oluşturdukları patika yoldan gitmeye devam üniversiteye etti. Çalışmaların yürütüldüğü yolda taşlar v büyük kayalar üzerinden 25 metre inen öğrenciler, burada üniversite yönetimi tarafından dere kenarındaki 5 metre yüksekliğindeki istinat duvarına yaptırılan tahta merdivenden çıkıyor ve buradan da 5 metre kadar oluşturulan dik toprak alanı tırmanarak kampüse girmeyi başarıyor. Üniversiteye gidiş ve gelişte oldukça güçlük çektikleri gözlenen öğrenciler, yolun tamamlanmasına ve yolda gerekli önlemlerin alınmayışına isyan etti.

Daha kestirme olduğu için bu yolu tercih ettiğini dile getiren Bilgisayar Mühendisliği Bölüm’ü öğrencisi Necmi Özçelik, “Kaldığım yer buraya yakın olduüu için bu yolu kullanmak durumundayım. Bu yolu kullanmazsam mecburen C kapısından girmek durumundayım o zaman da yolun baya bir uzamış oluyor. Bazen geç kaldığım için mecburen bu yolu kullanıyorum. Burada öğrencilerimiz çok tehlike yaşıyor. Buraya gereken önlemler alınması gerekir. Çok zorluklar çekiyoruz. Bir an önce umarım yol biter” dedi.



İktisat Bölümü öğrencisi Haydar Dursun da yolun tehlikelerle dolu olduğunu ve yoldan geçerken düşerek yaralandığını ifade ederek, “Daha önce bu görünen tahta merdiven de yoktu yeni koydular. Tahta merdiven yokken tırmanarak giriyorduk geri dönüşte de atlamak zorunda kalıyorduk. Hatta bu yüzden bir keresinde düşerek elimi yaraladım. Yine de buralara önlem alınması şart” şeklinde konuştu.



Çevredeki esnaflardan Korkut Yücegün, ise yolda öğrencilerin düşmesi sonucu pek çok yaralanma olayları yaşadığını dile getirerek şöyle konuştu: “Yol gerçekten tehlikeli, bazen hava yağışlı olduğunda öğrenciler çamurda kayıp düşüyor bir taraflarını yaralıyorlar. Bazen de öğrenciler sırf hava yağışlı diye üniversiteye gitmedikleri de oluyor. Bu çalışmalar tam okulların açılmasına denk getirildi oysa daha önce başlanıp bitirilmeliydi. Rektörlük de öğrencileri düşünerek merdiven felan yaptı mecburen ama yetersiz tedbirler yetersiz bence. Gece öğrenim gören öğrenciler hele kan ter içinde kalıyor”