KANAL MAVİ - AYŞEGÜL  ÖZDOĞAN  YILDIRIM HABERİDİR

Sera  Gölü  karşısı  Derecik  Beldesi  yolu  üzerinde  Akyazı  Projesi   dolgu  sahası  için  taş  hafriyat  çıkarma  işlemi  esnasında  patlatılan  dinamitler yıldızlı  Toki'de ki evleri bir beşik gibi sallıyor. Trabzon'un en güzel  mekanlarından biri olan yıldızlı Toki sakinleri evlerinde şiddetli dinamit atımlarından yarıklar oluşmasının yanı sıra  okul,yol ve toki yetkililerince haksız ekonomik yüklere maruz  kaldıklarını  belirttiler.



Yıldızlı Toki Derneği Başkanı Ömer Genç yaptığı açıklamada Akyazı için hafriyat malzemelerinin çıkarılmasında  kullanılan dinamitin dozunun azaltılmasını gerektiğini vurgulayarak, "Atılan dinamitleirn dozunu yüksek tutuyorlar. Bu da evlerimizins allanmasını nedne oluyor. Arkadaşımızın dairesinde tavan çöktü. ALlah korusun orada bir çocuk yaşlı biz olabiliriz. Bunun hesabını kim verebilecek. Resmen beşik gibi sallanıyor." şeklinde konuştu.

Akyazı Projesine karşı olmadıklarını belirten Genç, "Projeyi bizde destekliyoruz. Ancak tam bir bilimsel araştırma yapılsın. Bize zarar verecek bir birşey olmadığını bize belirtsinler." dedi.

EVİN ÇATISI ÇÖKTÜ

Toki'de yaşayan sakinlerin büyük bir risk altında olduklarını söylerken, " Evlerimizde çatlaklar meydana geldi. Evde otuturken çatılarımız çatlıyor. Ansızın oluyor çok korkuyoruz" ifadelerini kullandı.

YILDIZLI TOKİ SAKİNLERİNİNİ İSYANINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN;