Memur Dernekleri Federasyonu (Memur-Der) tarafından Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz, yılın en başarılı rektörü seçildi.

Memur-Der'den yapılan açıklamada Prof. Dr. Arif Yılmaz'ın Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği, Tıp Fakültesi Dekanlığı ve son bir yıl da Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü olarak yaptığı hizmetlerden dolayı bu ödüle layık görüldüğü ifade edildi. Açıklamada, Rize'de uygulanan ve 'Rize Modeli' olarak adlandırılan, Sağlık Bakanlığı Eğitim Araştırma Hastanesi ile Üniversite Tıp Fakültesi Hastanesi'nin ortak kullanımı (afiliasyon) modelinin Türkiye'de bir ilk olduğu ve başarılı bir şekilde hastalara hizmet verdiği vurgulandı.

Açıklamada şöyle denildi: "Üniversitenin uluslararası standartlara kavuşturulması, yurt içi ve yurt dışı örnek faaliyetlerle göz doldurması, kısa zamanda ülke genelinde tanınır noktaya gelmesi ve diğer örnek teşkil edecek özelliklerinizden dolayı memur dernekleri federasyonu ve bağlı derneklerimizin yetkili kurullarınca alınan karar gereği, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz'ı yılın en başarılı rektörü olarak seçmiş bulunmaktayız."