Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, ''Kim ne ekerse misliyle biçer. Nefretin kimseyi bir yere götürdüğü görülmemiştir'' dedi.
Yılmaz, çeşitli temaslarda bulunmak için geldiği Sivas'ta ilk olarak Ramazan Bayramı'nın birinci günü göreve başlayan Vali Zübeyir Kemelek'e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
Daha sonra AK Parti İl Başkanlığı'nın İnönü Konağı'nda düzenlediği bayramlaşma programına katılan Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, bayramların sevinç, mutluluk, birlik ve beraberlik günleri olduğunu söyledi.
Bayramların birleştirici özelliği bulunduğunu ve milli birliğin en önemli simgesi olduğunu belirten Yılmaz, ancak bu bayramda da terörün insanların yüreğine ateş düşürdüğünü belirtti.
Bakan Yılmaz, şunları kaydetti:
''Öncelikle şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Terörün amacı topluma korku, karamsarlık, yılgınlık ümitsizlik aşılamak. Ülkedeki milli birliği ve dirliği bozmak. Bu nedenle terörün bu milleti korkutamayacağına, İstiklal Marşı'ndaki 'korkma' ifadesine ve tek bir ocak kalıncaya kadar al sancaklı bayrağın dalgalanacağına inandığımız sürece terör hiçbir zaman mesafe alamaz. Terörün zarar verme potansiyeli var ama kazanma şansı hiçbir zaman yok. Bu sırada teröre sarılanlar oldu. Kim elinde kan olanla tokalaşırsa, bilin ki, eline kan bulaşır. Bu eylemlerin amacı terörü meşrulaştırmak. Hukuk devletinde hiçbir güç terörü meşrulaştıramaz. Bu eylemlerle sonuç alacağını sananlar ancak kendilerini aldatırlar. Teröristler kendi usulleriyle yöneteceği toprak istiyor. Bu toprakta yaşayan insanları da köleleştirmek istiyor. Bunu sağlayabilmek için de toplumumuzun arasına nefret tohumları ekmek istiyor. Bu nefret tohumları toplum arasındaki mesafeyi açsın, kopuşu hızlandırsın isteniyor. Ancak şunu söylüyorum, kim ne ekerse misliyle biçer. Nefretin kimseyi bir yere götürdüğü de görülmemiştir. Bu coğrafyada ülkeler demokratikleştikçe, diktatörlerden kurtuldukça terör kendine sığınacak bir liman bulamayacaktır.''
Bölücü terör örgütü ve destekçilerinin oyununu bozmanın yolunun milli birlik ve beraberliğe daha sıkı sarılmaktan geçtiğini vurgulayan Yılmaz, ''Bunu yaptığımız sürece terör kesinlikle bir adım mesafe almayacaktır'' diye konuştu.
Bakan Yılmaz, terörün, milli birlik ve bütünlüğü bozmak istediğini dile getirerek, şöyle konuştu:
''Mili birlik ve bütünlüğümüze sımsıkı sahip olduğumuz, korkuya, yılgınlığa, ümitsizliğe kapılmadığımız sürece terör sadece zarar verir ama kesinlikle bu yapmış olduğundan hiçbir netice alamaz. O bakımdan milli birlik ve bütünlüğümüzü artırmamız lazım. Bayramlarda bilhassa... Her günümüzü bayram kılarak milli birlik ve bütünlüğümüzü göstermemiz lazım. İşte o zaman bu toplumun dokusuna uymayanlar belli bir süreç içerisinde tasfiye olur.''