Karadeniz Teknik Üniversitesinde rektörlük seçimleri yaklaşırken, rektörlük seçimleri için adaylar, adaylıklarını açıklamaya devam ediyor. Bu kapsamda KTÜ’de Prof. Dr. Orhan Aydın, Zorlu Grand Otel’de düzenlediği basın toplantısında adaylığını açıkladı.  
Basın açıklaması düzenleyen Aydın burada çarpıcı ifadeler kullandı.

Hakkındaki iddialara cevap veren Aydın "Herkes kumaşına göre elbise giyinir misali.. Bunlar politikada farklı noktalarda mutlaka gündeme gelecek. Ben yurt dışında ders vermiş öğretim üyesiyim. Onlarda farklı giyimlerde çok farklı öğrencilerim oldu. Bu sorunun cevabını öğrencilerim verecektir.  4 yıl önce seçime girdim,  kaybetmiş gibi görmedim kendimi. Anadolu’nun değişik coğrafyalarından, dünyanın değişik coğrafyalarından öğrenciler bizlere geliyor. Üniversite bir yandan size farklı branşlarda insanlar yetiştiriyor. Bu manada KTÜ’nün ciddi alt yapısı var. Peki yeterli mi? 
55 yılında bu üniversiteyi Trabzon’a layık görenler, üniversitenin bulunduğu kentin dokusu ile ilgili bir şeyler düşünüyorlardı. Üniversite dediğiniz ortamda özgün bireyler yetiştirirsiniz. 
Üniversiteler girişimci öğrenci yetiştirmeli. Bu cesareti kazandıracak iklimin üniversitede var olması lazım. Üniversite öğrenciyi kültürle, sanatla, sporla farklı etkinliklerle buluşturmalı. Üniversite bu ortamı uygun olmalı. Bu kentin liderleri ile birlikte bu kenti öğrenciler için kampusu ile esnafı ile, daha yaşanılabilir daha çekim cazibesi olan bir kente dönüştürmek gerek. 

YÖK’TEN ALINMASI…
Üniversitede bazı çevreler bunu sıklıkla kullanıyor. Buna üzülüyorum. Acıyorum. Sayın Rektörümüz, seçildi. Atandı. Kendisine hayırlı olsun dedim. Başarılar diledim. Sonrasında ben YÖK ve TUBİTAK’ta önemli görevler ifa ettim. Aynı çevreler benim bu görevlere geldiğimi ve üniversite adına önemli bir şey olduğu yönünde paylaştılar mı? 38. Maddeyle Ankara’da görevliydim. Haftanın belirli günleri Ankara’da olmam gerek. Seçime az kalmış. Trabzon’da kendimi anlatmam lazım. Burada olabilmem, aynı şekilde YÖK’ün bu süreçte iki aşama var. Birincisi YÖK aşaması. Sonra ki aşama nihai kararı Cumhurbaşkanımızı vereceği aşama. O aşamada çıkacak bütün kararlara saygılıyız. YÖK’ün tarafsızlığı adına danışman statüsü ile orada olmamam gerektiğini düşünüyorum. YÖK ile olan ilişkilerim devam ediyor. Orada takip edilen stratejik dökümünlar var. Onlarla ilgili sorumluluklarımı yerine getiriyorum. Bu iddiayı ortaya atanlara bize gelecekle ilgili bir şey söylesinler." dedi.