Trabzon'da araçların birbirine yol verme kavgasında  bıçaklanan 23 yaşındaki Cemil Bahçekapılı'yı öldürüp, 25 yaşındaki Mustafa Ersoy'u yaraladığı iddiasıyla gözaltına alınan 35 yaşındaki Mustafa Ö. tutuklandı.

Olay 12 Nisan pazar gecesi saat 23.45'de Ayasofya Kavşağı'nda meydana geldi. 61 AE 176 plakalı otomobilin sürücüsü Mustafa Ersoy ile 61 VU 860 plakalı otomobilin sürücüsü Emre Bahcekapılı arasında birbirlerine yol vermedikleri gerekçesiyle başlayan tartışma kavgaya dönüştü. Cemil Bahçekapılı'nın  otomobilinde bulunan Mustafa Ö., diğer aracın sürücüsü Mustafa Ersoy'u karnından ve baldırından bıçakladı. Mustafa Ö., bu kez "Ne yapıyorsun, niye bıçakladın?" diyerek kendisine tepki gösteren arkadaşı ve bulunduğu aracın sürücüsü Cemil Bahçekapılı'yı da boğazından 3 kez bıçakladı. Ağır yaralanan Bahçekapılı, Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Mustafa Ersoy ise Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

OLAYI HATIRLAMAMIŞ

Olay sonrasında Mustafa Ö. ile birlikte kavgaya karışan A.M.N, K.G, A.Y, H.K ve O.O.C. gözaltına alındı. Olay anında alkollü olduğu belirtilen Mustafa Ö., sorgulamasında yaşananları hatırlamadığını ileri sürdü. 6 kişi, sorgularının ardından geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.

MUSTAFA Ö. TUTUKLANDI

Savcılıkta ifadelerin alınmasının ardından zanlı Mustafa Ö. ile H.K. ve A.Y. nöbetçi mahkemeye sevk edilirken 3 kişi serbest bırakıldı. Mustafa Ö., 'Taksirle öldürmeye sebebiyet verme ve kasten yaralama' suçlamasıyla mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. H.K. ve A.Y. ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Bu arada, olayın meydana geldiği Ayasofya kavşağındaki mobese kameralarının olay anında çalışmadığı belirlendi. Kameralar, olay sonrasında onarımdan geçirildi. - Trabzon