Yusufeli'ne hakim bir tepede bulunan ve bir dönem otel ve lokanta, bir süre de misafirhane olarak kullanılanOrman İşletmesi'ne ait bina, YusufeliBelediyesi tarafından kiralanarakYusufeli Meslek Yüksekokulu'na Kız Yurdu olarak tahsis edildi. Belediye, ilginç uygulamaya da imza atarak, bir süre önce Murat İspirli Caddesi'nin devamı olan ve kız yurdu ile 'Dallas Mevkii' ismi verilen piknik alanına giden yolu demir kapı ile kapattı. Yurt binasına yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki asma kilitli kapınınanahtarı sadece yurt görevlilerine verildi, piknik alanına gitmek isteyen vatandaşlar da kapıdan geçemedikleri için geri dönmek zorunda kaldı. 

Yöredekilerr, kapının yurt binası yakınlarına yapılması halinde piknik alanına ulaşımın kesilmeyeceğini belirterek, "Kapının neden bu kadar uzağa yapıldığını anlamıyoruz. Amaç piknik alanına girişimizi engellemek mi?" diyerek tepki gösterdi. 

Belediye yetkilileri konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçınırken, Yusufeli Yüksekokul Kurma ve Yaşatma Derneği Başkanı Aydın Şahin, okulun giriş yoluna kapı yerleştirilmesini değerlendirdi ve "Şehir dışından gelenler, eskiden lokanta ve otel olarak kullanılan bu binanın yurt binası olduğunu bilemez, öğrencileri belki rahatsız eder diye böyle bir uygulamaya gidildi. Ama kapının neden o kadar uzağa konulduğunu bilmiyorum. Ben olsaydım o kadar uzağa koymazdım. Görüntü olarak çirkin olmuş" dedi.