Ortaklaşa yapılan açıklamada, "Gelinen noktada görülmektedir ki, Dayı bu sessizliğimizden güç almış, terbiye dışı hareketlerini arttırarak sürdürmüştür." ifadelerine yer verildi.

Yapılan açıklamada şunlara yer verildi;
Trabzon Belediye Meclisi’nin 7 Aralık günü gerçekleştirdiği toplantıda, CHP’li Meclis Üyesi Ömer Dayı’nın; siyasi hayatı, yaşam tarzı, tevazu sahibi kişiliği ile partili partisiz her kesime örnek olan Yomralı hemşehrimiz, Trabzon Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Sayın Fahrettin Aksoy’a karşı gerçekleştirmiş olduğu sözlü ve fiili saldırıyı kınıyor, Dayı’nın ağzından çıkan tüm sözleri Yomralılar olarak şahsına iade ediyoruz.

Türk siyasi tarihinde önemli bir yeri olan ve ülkemizin vazgeçilmez kurumlarından biri olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Ömer Dayı gibi halk meclislerini kahvehane zanneden kişilere karşı gerekli işlemleri yapacağına olan inancımız tamdır.

Ömer Dayı, daha önceki Meclis toplantılarında da Sayın Aksoy’a karşı defalarca bu tür davranışlar içine girmiştir. Sayın Aksoy’a değer veren bizler, Trabzonumuzun siyasi ve toplumsal huzurunu düşünerek her defasında susmayı tercih etmiş, Dayı’nın etik dışı davranışlarına sessiz kalmışızdır. Ancak gelinen noktada görülmektedir ki, Dayı bu sessizliğimizden güç almış, terbiye dışı hareketlerini arttırarak sürdürmüştür.



Sayın Fahrettin Aksoy’un ilçemizde, ilimizde ve ülkemizde binlerce seveni, akrabası, dostu ve yol arkadaşı mevcuttur. Bizler olayın meydana geldiği 7 Aralık akşamından beri Sayın Aksoy’a değer verenleri sakinleştirme çabası içine girmişken, CHP’nin Genel Merkez ve İl yöneticilerinin de gerekeni yapacağına dair olan inancımızı arkadaşlarımıza ifade etmişizdir.

Değişik siyasi görüşlere sahip olan Yomra’nın çeşitli sivil toplum kuruluşları ve bireyleri olarak belirtmek isteriz ki, çeşitli sorunlar yaşadığı hal ve hareketlerinden belli olan Ömer Dayı’nın bu hareketleri, Trabzonumuza yakışmamaktadır ve bizleri derinden üzmektedir.

Bu saldırı Sayın Fahrettin Aksoy’a değil, siyasi yaşamı boyunca Sayın Aksoy’la yürüyen seçmenlerine ve Sayın Aksoy’a değer veren bizlere yapılmıştır. Ömer Dayı’nın bu hareketleri kendisi ile beraber CHP’ye zarar vermektedir.

Trabzonumuzun huzuru için Ömer Dayı’nın çıkıp özür dilemesi gerekmektedir. Bizler, Sayın Aksoy’a gönül veren insanlar olarak, Ömer Dayı’ya karşı; onun hal, hareket, tutum ve davranışları ile karşılık vermek isteyen arkadaşlarımızı sonuna kadar itidal içinde tutacağımızın garantisini verirken Ömer dayı’nın kısa sürede önce CHP’ye oy verenlerden, sonra Trabzon halkından ve Sayın Aksoy’dan özür dilemesi gerekmektedir.

Ömer Dayı’nın tüm sözlerini defalarca kendisine iade ediyor, kendisini esefle ve şiddetle tekrar tekrar kınıyoruz.



KAMUOYUNA DUYURULUR…

YOMRA BELEDİYE BAŞKANI

İBRAHİM SAĞIROĞLU


OYMALITEPE BELEDİYE BAŞKANI

METİN ŞAHİN


AK PARTİ YOMRA İLÇE BAŞKANI

EYÜP ERGAN

DSP TRABZON MERKEZ İLÇE ESKİ BAŞKANI


CELAL AKSOY


DEMOKRAT PARTİ YOMRA İLÇE BAŞKANI

HAYDAR ŞİMŞEK

OYMALITEPE ESKİ BELEDİYE BAŞKANI, ANAP YOMRA İLÇE ESKİ BAŞKANI

MUSTAFA İŞLER

ANAP YOMRA İLÇE ESKİ BAŞKANI

HÜSEYİN UZUN

YOMRA GENÇ İŞADAMLARI DERNEĞİ ADINA

BAŞKAN ZEKERİYA AKGÜL

YOMRA DEMİRCİLER KÖYÜ KÜLTÜR VE KALKINDIRMA DERNEĞİ ADINA

BAŞKAN MEHMET AY

YOMRA OYMALITEPE TARIMSAL KALKINMA KOOPERATİFİ ADINA

BAŞKAN FİKRET AKSOY

YOMRA PINARLI KÖYÜ MUHTARI

ÖMER BAŞ

YOMRA DEMİRCİLER KÖYÜ MUHTARI

ÖMER KORKMAZ



YOMRA OYMALITEPE DÜZ MAHALLE MUHTARI

ŞABAN AKTAŞ



YOMRA OYMALITEPE CUMHURİYET MAHALLESİ MUHTARI

FAHRİ YILDIRIM



YOMRA KIRATLI KÖYÜ MUHTARI

MEHMET ALİ ŞAHİN



YOMRALI İŞADAMI

ENGİN AYDIN



YOMRALI İŞADAMI

MUSTAFA AKGÜL



YOMRALI İŞADAMI

TEMEL AY (AKAYLAR İNŞAAT)



YOMRALI İŞADAMI

KENAN İNAN (TEKİRDAĞ-ÇORLU)



YOMRALI İŞADAMI

GÜNDOĞDU AY



YOMRALI İŞADAMI

YAHYA ERKAN



YOMRALI İŞADAMI

FAZIL BIYIKLIOĞLU



YOMRALI İŞADAMI

ALİ KOKMAZ (ADAPAZARI)



YOMRALI İŞADAMI

MUSTAFA AKTAŞ (İSTANBUL)



YOMRALI İŞADAMI

HÜSEYİN AY



YOMRALI İŞADAMI

YAHYA AYAS



YOMRALI İŞADAMI

CEVDET BIYIK



YOMRALI İŞADAMI

ZEKİ BIYIK



YOMRALI İŞADAMI

CAFER AKSOY



YOMRA DEMİRCİLER KÖYÜ ESKİ MUHTARI

HÜSEYİN AYDIN



YOMRA DEMİRCİLER KÖYÜ ESKİ MUHTARI

MUAMMER AYAZ