61SAAT HABER SERVİSİ - AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Zorluoğlu ve mevcut Yomra Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı'nın AK Parti Yomra Belediye Başkan Adayı İbrahim Sağıroğlu gençler ile bir araya geldi.Törene AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Zorluoğlu, AK Parti Trabzon İl

Başkanı Haydar Revi, AK Parti Yomra Belediye Başkan Adayı İbrahim Sağıroğlu, AK Parti Trabzon İl Gençlik Kolları Başkanı Sefa Küçükali’nin yanı sıra çok sayıda partili katıldı.

REVİ: 8 GÜN KALDI, AZ YİYEREK, AZ UYUYARAK ÇALIŞACAĞIZ

Aslında gençlerle ilgili konuşacak çok şey yok, güzel bir örnek var. O da Selçuk Aydın. 37 yaşında girdi, 27 yıldır boks yapıyor. Türk gencinin neler yapabileceğini ispat ediyor. Ben de diyorum ki, partimizin evladı, ülkemizin evladı gençlerdir diyorum.

Tabi bir seçim arifesindeyiz, 8 günümüz kaldı. Az yiyerek, az uyuyarak bu 8 günü inşallah çalışarak tamamlayacağız ve 31 Mart’ta büyük bir başarıya imza atacağız. Ondan sonra 4.5 yıl seçim yok, bu dönemde daha planlı programlı çalışacağız.

31 Mart’ta tabi sadece belediye başkanları değil, meclis üyeleri ve muhtarları seçeceğiz. Ben özellikle bu seçimin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Sandığa gidip oyumuzu kullanalım. Sandık bizim namusumuz, sahip çıkalım.

Bazıları utanmadan, biz seçileceğiz sonra AK Parti’ye geçeceğiz. Şalpazarı veya Çarşıbaşı’nda MHP’ye geçeceğiz deniyor… Bunlar doğru söylemler değil.

SAĞIROĞLU: MASKELERİNİ DÜŞÜRMEZSEM, BEN DE İBRAHİM SAĞIROĞLU DEĞİLİM!

Marka bir ilçeyiz, marka bir ilçe olma yolunda devam edeceğiz. Birileri bizim koltuğumuza göz koymaya çalışıyorlar. Biz ne dedik, bu kapıyı kapatmayacağız, hastanızla ilgileneceğiz, ustanızla ilgileneceğiz, acılı tatlı, hüzünlü günlerinizde beraber olacağız. Cenab-ı Allah’a şükürler olsun 15 yıl sonra yine karşınıza geldik alnımız ak, yolumuz ak.

2,5 aydır MHP ve AK Parti’nin kıymetli başkanlarının gösterdiği yol doğrultusunda gece gündüz demeden yolumuza devam ediyoruz. 17 yıl memurluk yapacaksın, 15 yıl kesintisiz belediye başkanlığı yapacaksın… Mutlaka kırdığımız arkadaşlarımız olacaktır, ama Allah’a şükür bu zamana kadar hiçbir vatandaşımızdan olumsuz bir tepki almadık. Trabzon’da yandaş bir medya var, ben onların en olduğunu biliyorum. 1 Nisan’dan itibaren eğer onların yüzündeki maskeyi düşürmezsem ben de İbrahim Sağıroğlu değilim. 

Onların kimlerden nemalandığını biliyorum. Seçime kadar muhatap olmayacağım, seçimden sonra maskelerini düşüreceğim. Allah’a şükür, hükümetimizin kazandırdığı ilk ihtisas hastanemiz var. Ama yeterli değil, yol çalışmasını yapıyoruz. Sağolsun büyükşehir belediye başkan adayımız seçimden sonra ihalesini yapıyoruz.

Seçimden sonra hemen dolgu çalışmalarına başlıyoruz, size yaraşır bütün sosyal imkanlarınızı karşılayacak bir proje ile karşınıza çıkacağız. Kaymakamlık binası, emniyet binası bunların yetersiz olduğunu biliyoruz. Sayın Bakan Soylu’nun tensipleri ile birlikte yıkıyoruz bu yıl ve yapıyoruz.

Diğer yandan Yomra ilçesi olarak bir şehir meydanımız yoktu. Yaklaşık 20 dönümlük bir alanı 15 milyon bir bedelle kamulaştırdık, istinat ettik, yıktık, şu anda geçiçi otopark olarak kullanıyoruz. Seçimden sonra en önemli kanayan yara olarak ana cadde üzerindeki 2500 araçlık otoparkla çözmüş bulunuyoruz. Diğer yandan üzeri şehir meydanı olarak kullanılacak.

Hemen yanıbaşında, düşme tehlikesi geçiren yolcu uçağını kazandırmış bulunuyoruz. Geçenlerde yandaş bir medya ‘’vah vah uçağımız ne halde’’ diye haber geçtiler. Onlar yapacaklarımızı hayal bile edemezler. Biz şu anda orada yer koordinatlarını tespit ettik, dökümümüz bittiğinde uçağımızı kaldırıp yerine oturtuyoruz. Bir yandan denize, bir yandan dereye, bir yandan da dağa bakıyoruz…Çünkü biz turizm olarak Trabzon’un en önemli ilçesiyiz.

Önemli nokta, uçağı kim çalıştıracak? Yomra Belediyesi çalıştıracak. Çünkü civar ilçelerde çok güzel sosyal tesisler var, fakat eleştirler geliyor. Neden? İşletme yüksek kiraya almış, fiyatlar pahalı. Adam atıyor tweet’ini, 5 kişi gittik çaya 100 lira verdik. İşte biz diyoruz ki, uçağı belediye çalıştıracak orada 15 tane yavrumuzu istihdam edece aynı zamanda orada vatandaşımıza ucuz ve kaliteli hizmet verecek. 

ZORLUOĞLU: GENÇLİK ÖNEMLİ BİR DEĞER

AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Zorluoğlu "Ülkemiz genç bir nüfusa sahip, uzun zamanda bunu muhafaza edebileceğimizi görüyoruz. Gençlik önemli bir değer doğru bir şekilde eğitebilirsek o zaman bu gençlik bu ülkeyi zirveye en yukarıya taşıyacak. Kalbi selim bir gençlik istiyoruz. İnancına maneviyatına sahip bir gençlik istiyoruz. Zevki selim bir gençlik istiyoruz sanatıyla ön planda, aklı selim gençlik istiyoruz, ilimde bilimde teknikte bri gençlik istiyoruz. Değerli gençler 31 martta önemli bir seçime daha giriyoruz. Belediye başkanlarımızı, meclis üyelerimizi seçeceğiz. Yerel bir seçim ama genel siyaseti ilgilendirecek seçimler olacak. Sayın başkanımızı da ülkemizi de yakından ilgilendiriyor. Herkesin bu bilinçle oyunu vermesi önem arz ediyor. Bende 1 Nisan’ın bir an önce gelmesini arzu ediyorum, sabırsızlanıyorum. Koltuğa oturmak için değil 2 koltuğu birden bıraktım geldim. Yıllar sonra tekrar şehrime döndüm çocukluğumun gençliğimin anılarıyla dolu bu şehre kadim şehir Trabzon’a hizmet etmek için sabırsızlanıyorum. Türkiye’de en uzun süreli kampanya yapan belediye başkan adayıyım. Sokaklarda çarşıda pazarda istişare ediyoruz. STK’larla, meslek odalarıyla, muhtarlarla istişare halindeyiz. Şehrimizin sorunlarını sorun yaşayanlardan öğrendik ve projeler hazırladık. Önce yönetim anlayışımızı sonra projelerimizi açıkladık. Sağlam bir yönetim anlayışını kılmadıktan sonra projeyi yapamazsınız. Bu bilinçle inşaa edeceğiz.  

Şehri ortak akılla yönetmek istiyoruz. Çocuklarla yaptığımızda çocuklar, gençlerle yaptığımızda gençler, engellilerle yaptığımızda engellilerle gözden geçirmek istiyoruz. İnşallah birlikte yöneteceğiz, birlikte başaracağız.  Yer yüzündeki bütün Trabzonluların belediye başkanı olacağız.