Devletin ilgili kurumlarının Yomra'da gerçekleştireceği her çalışmaya ellerinden gelen tüm katkıları vereceklerini belirten Bıyık, "Gerek dal-çık inşaatı, gerekse altyapı çalışmaları Kaşüstü'nde hayatı zorlaştırmaktadır.

Ancak bunlar yapılması gereken işlerdir. Bunlar olmadan modern bir şehir olamayız. Ulaştırma Bakanlığı ve Büyükşehir Belediyesine bu çalışmalarından ötürü teşekkür ediyorum.

Seçim kaybedenlerin bu kurumları suçlaması doğru değil. İnsanlar siyasi ihtirasları için iş yapanları taşlamamalı.

Seçim kaybedenler, mensubu oldukları siyasi parti tarafından yönetilen kurumların çalışmalarını karalayacağına, dere yataklarına döktükleri hafriyatlara, göz yumdukları kaçak katlara, ruhsatsız yapılara, birilerine peşkes çekilen Yomra halķının arazilerine baksınlar" dedi. 

Başkan Bıyık gündeme dair değerlendirmelerinde özetle şunları kaydetti:

BUGÜN SEÇİM OLSA YÜZDE 70 OY ALIRIM
"31 Mart'ta yüzde 55 oyla göreve seçildim. Bugün seçim olsa yüzde 70 oy alırım. '31 Mart'tan sonra Yomra'da ticari ve siyasi özgürlük başlayacak' diyerek oy istedim. Yomra'da artık herkes rahat. Yomra artık adaletle yönetilen, özgür bir ilçedir. Kimse kimsenin üstünde baskı kuramadığı bir ilçedir.

YOMRA'YI KİMİN PARASI İLE PANKARTLARIYLA DONATTILAR
Seçim sürecinde kimseye tutamayacağım sözler vermedim. Kimseye iş vaat etmedim. Hediye dağıtmadım. İnsanlar trilyonlarca liralık seçim çalışmaları yapıyor. Torbalar, saatler vs. havada uçuşuyor. Siyasetçilerin bunların kaynağını açıklaması lazım. Hangi siyasetçi seçim kampanyasını nasıl finanse ediyor? Halk bunu bilmeli. Seçim zamanında Yomra'yı kimin parası ile baştan başa pankartları ile donattılar? Bunları hep konuşacağız. Faturaları önümde duruyor!

MİLLETİN İRADESİNE SAYGISIZLIK YAPTIRMAM
Birileri itibar derdine düşmüş. Absürd açıklamalarda bulunuyorlar. Yomra'da millet kararını vermiştir. Milletin iradesine saygısızlık yapmak kimsenin haddine değildir. Bugün Yomra'nın en büyük pişmanlığı, eski belediye yönetimine 15 yıl tahammül etmiş olmaktır.

SEÇİM SÜRECİ BOYUNCA BANA İFTİRA ATTILAR
Eski belediye başkanı seçim süreci boyunca her konuşmasında bana iftira attı, hakaret etti. O ifadelerinden ötürü hakkımı helal etmiyorum. Ben bunlara cevap vermedim. Çünkü benim için koltuk değil, benim için Yomra'dır önemli olan. Seçim sürecinde ve sonrasında önüme çok dosyalar konuldu. İstesem hepsini kullanırdım. Hiç oralı olmadım. Galiba bu konuda hata yapmışım! Belediyenin borcunu da alacağını da her yılın sonunda pankart yapıp belediye binasına asacağım. Ben bunu yapacağıma söz vererek seçildim. Seçilir seçilmez bunu yapmak istemedim. Seçim yeni bitmiş, gergin olan insanlarımız vardır diye düşündüm. Kasasında nakit parası olmayan, borcu olan bir belediye devraldık. Şimdi çıkmışlar, 'belediyenin yıllık bütçesi kadar nakiti var' diyorlar. Külliyen yalan. İlk ay maaşları ödeyemeyelim diye plan yapmışlar.

ÇOK BORÇ BIRAKTIK, BAŞKANLIĞI DEVIR ALMAYACAK DEDİLER
Siyaset etik değerlerle yapılmalı. Seçimden sonra benim için, 'belediyenin çok borcu var, başkanlıği devir almayacak' diye dedikodu çıkaranlar şimdi 'borcumuz yoktu' diyor. Bayramdan sonra bunları konusacağız...

MÜTEAHHİT PARASI İLE ALINAN KOLTUKTA OTURMAM
Oturduğum koltuk belediyenin biliyordum ama açıklamışlar ki, müteahhite aldırılmış. Ben müteaahidin aldığı koltukta oturmam. Talimat verdim, bayramdan sonra çöpe atılacak.

YOMRA'YA ÇİVİ ÇAKAN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM
Kim Yomra'ya bir çivi çakmışsa ben teşekkür ediyorum. Trabzon Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'na da seçim sürecinde bol bol iftira attılar. Şimdi de iftira atmaya devam ediyor. Aynı partiye mensup oldukları Ulaştırma Bakanı Sayın Mehmet Cahit Turhan'a da sataşmaya başladılar şimdi... Bunlar doğru şeyler değil. Ben Sayın Gümrükçüoğlu'na da, Sayın Turhan'a da, Yomra eski Belediye Başkanına da hizmetlerinden ötürü teşekkür ediyorum. Ben kavga için değil, huzur için seçildim. Yomra'yı insanların huzurla yaşadığı şehir yapmak için var gücümle çalışacağım.