Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora'nın, ilçemizde işgal edilmiş durumda bulunan dolgu alanı ile ilgili açıklamalarını teessürle öğrendim.

Sayın Milletvekili'nin tamamen yanlış bilgilendirilmesi neticesinde bu açıklamayı yaptığını düşünüyorum. Bu nedenle doğruları kendisine ve kamuoyuna sunuyorum.

İlçemiz Sancak Mahallesi'nde bulunan dolgu alanı, 2004 yılında, Yomra halkının hizmetine sunulması için dönemin Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından Yomra Belediyesi'ne tahsis edilmiştir. Yomra Belediyesi ise bu alanı, fakültenin bu alana ihtiyacı olmamasına rağmen, Avrasya Üniversitesi Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi kurulduktan iki yıl sonra, üniversite yönetimine bedelsiz ve süresiz olarak tahsis ederek halka kapatmıştır. Bu tahsis, mahkeme tarafından, alanın halkın olduğu, alanı Yomra halkının kullanması gerektiği nedeni ile iptal edilmiştir. Bu karar üzerine aynı alan, dönemin Yomra Belediye Meclisi tarafından, bu kez halkında kullanımına açık olması şartı ile (bu şarta rağmen halk alana sokulmamıştır) yeniden üniversiteye tahsis etmiştir. Mahkeme, alanın tümüyle halkın kullanımında olması gerektiğine karar vererek bu tahsisatı da iptal etmiştir. Yerel mahkemenin bu kararı, Bölge İdare Mahkemesi tarafından da onaylanmıştır. Alan, mahkeme kararı ile Yomra halkınındır. Mahkeme süreci tamamlanmıştır. 

Göreve seçilmemin ardından önümde bulduğum mahkeme kararının uygulanması zorunlu olduğundan, sorunun çözümü için yaptığım tüm çağrı ve hukuki girişimlere, Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız, şahsımı yıpratmak gayreti ile yanıt vermiştir. 1 yıldır devam eden süreçte, 36 dönümlük alanın 15 dönümünün Avrasya Üniversitesi'ne ücreti karşılığında kiralanması, kalan alanın belediyemiz tarafından park ve yeşil alan yapılmak suretiyle halkın kullanımına açılması, park olacak alanı da herkes gibi pektâbi üniversite öğrencileri de kullanabileceğinden, tüm alanın yine öğrencilere hizmet vermesi önerimiz, Ömer Yıldız tarafından her defasında görmezden gelinmiştir. Tüm bu süreçte çözüme yanaşmayan taraf, Avrasya Üniversitesi Mütevellisidir. 

AK Parti Trabzon Milletvekili Sayın Cora'nın, tüm bu gerçeklere rağmen, gerekirse devlet tarafından alanın Yomra Belediyesi'ne olan tahsisinin kaldırılarak, tüm alanın Avrasya Üniversitesi'ne tahsis edilmesini temin edeceklerini ifade etmesi kendileri adına talihsizliktir. O alan ne benimdir ne de kendilerinindir. O alan Yomra halkınındır ve bu alanı halkın kullanılması şartı ile Yomra Belediyesi'ne tahsis eden Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır.  Ayrıca üniversite fakültesinin bu kadar büyük bir bahçeye ihtiyacı yoktur.

Yomra halkının çıkarlarını korumak, halkın arazisini Yomra halkına park ve yeşil alan olarak kazandırmak için gayetlerimize ara vermeden devam edeceğiz. Gönül isterki, halkın seçmiş olduğu Sayın Milletvekili de bu gayretlerimize destekte bulunsun ve Yomra halkının yanında olsun; hukuku, haklıyı savunsun. Kendi takdirleridir lakin ben yanıltıldıklarını düşünüyorum. Eğer bu alanın, devletimiz tarafından halkın elinden alınıp, Avrasya Üniversitesi'ne verilmesi sağlanırsa, bu hususu halka açıklayacak olan da kendileridir. Ben Yomra Belediye Başkanı olarak, Yomra halkının alanının, Yomra halkı tarafından kullanılması için gayetlerime ara vermeden devam edeceğim.