Trabzon’un Yomra İlçe Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’a yönelik 11 Haziran 2021 tarihinde belediye binası önünde düzenlenen silahlı saldırı olayıyla ilgili biri tutuksuz 3 sağın yargılanmasına bugün devam edildi. 
Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya Belediye Başkanı Mustafa Bıyık katılmadı. 
Duruşmada olay öncesini anlatan silahı kullanan sanık Halit A., Tolgahan K. ile ilgili flaş bir iddia ortaya attı. Halit A.’nın, “Tolgahan K. uyuşturcu ortamında bana belediye başkanına korkutmak için “Git ateş et” dedi. Bende korkutmak için ateş ettim. Öldürmek gibi bir niyetim yoktu” dediği kaydedildi. 
Tolgahan K. ise konuşmayı hatırlamadığını ifade ederek, alkollüyken böyle bir şey söylemiş olabileceğini ifade etti. 
Mahkeme, tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına, bir sonraki duruşmanın ise 3 Haziran’da yapılmasına karar verdi. 


OLAYIN GEÇMİŞİ: 
Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, 11 Haziran 2021'de, belediye binasına geldiği makam aracından indiği sırada, Halit Aytekin'in silahlı saldırısına uğradı. 7 metreye yakın mesafeden tabancayla 5 el ateş edilen olayda, makam aracını kendisine siper eden Bıyık, saldırıdan yara almadan kurtuldu. Mermiler, belediye binasının camlarına ve çevredeki ATM'ye isabet etti. Belediyeye ait güvenlik kamerasına yansıyan saldırı sonrası Halit A. yakalandı.Azmettirici olduğu öne sürülen Tolgahan K. (28) ve babası gözaltına alınmıştı. 
Adliyeye sevk edilen şüpheliler, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı. Saldırının, ilçede ihalesi iptal edilen çok amaçlı spor salonu inşaatıyla bağlantılı olduğu tespit edildi. Şüphelilerden Tolgahan K.’nın babası ise bir süre sonra tahliye edilmişti.