KTÜ'deki görevinden istifa ederek Yomra'dan AK Parti Belediye Başkan Aday Adayı olan Do. Dr. Volkan Yıldırım; “Amacımız, görev süremizin sonunda; Yomra’mızı, Birleşmiş Milletler ve İnsani Gelişme Vakfı tarafından her yıl yayınlanan Türkiye’de en gelişmiş 30 ilçe sıralamasının içine sokmaktır.” dedi.

Başvurusu sonrasında, parti binasında bir basın toplantısı düzenleyen Yıldırım, temel hedefinin; demokratik ve paylaşımcı bir yönetim tarzı ile; çocukları, gençleri ve kadınları ön planda tutan, tüm bireyler için güçlü toplum ve güçlü çevre oluşturmak adına hizmet veren, yerel kalkınmayı başaran, katılımcı, naif, yenilikçi, güler yüzlü, şeffaf, sosyal, akıllı bir belediye modeli yaratabilmek olduğunu söyledi.

Yıldırım, konuşmasının başında; “Bu hizmet yarışında, herkesin üzerine düşeni yaptığını düşünüyorum. En geçmişten başlayarak, bugüne kadar her kim bu güzel ilçede taş üzerine taş koyabilmişse onlara kendi adıma ve çalışma arkadaşlarım adına özellikle teşekkür ediyorum. Hayatta olmayanlara Allah’tan rahmet, hayatta olanlara ise uzun ve sağlıklı ömürler diliyorum” dedi.

2002 yılında bir kış günü, teşkilatlanma süreci daha henüz başlamadan, sayın Cumhurbaşkanımızı, Zigana dağında karşılayan birkaç kişiden biri olarak, AK Partinin ilk kuruluş sürecinde il ve ilçe teşkilatlanmasında önemli görevler yaptığını söyleyen Yıldırım, “bu kutlu yolculukta, ailemle birlikte Yomra halkının her zaman da yanında olduk” dedi.

Yıldırım şöyle devam etti;

Bence önemli olan ilçemizin dünü ya da bugünü değil. Asıl ve önemli olan ilçemizin geleceğidir. Bu kısmı çok konuşmalıyız. Geçmiş geride kalmıştır. İşte ben Yomra’mızın geleceğinde olmak istiyorum. Hiçbir kişinin, kurumun ya da kuruluşun aday adayı değilim. Ben yıllarını belediyecilik çalışmalarına adamış bir akademisyenim. Bu sıfatla yola çıktım ve sadece bu sıfatla yoluma devam edeceğim. Bütün Yomra’lı hemşerilerimin beni böyle tanımasını ve bilmesini istiyorum.

NEDEN ADAY ADAYI OLDUM?

Güzel Yomra’mız, bugün, 207 kilometre karelik bir yayılımda, 25 mahalleden oluşan, yaklaşık 39.000 nüfuslu kocaman bir kent oldu. 16061 bina, 43487 bağımsız bölüm, 1119,08 km. lik yol ağı uzunluğu, 298 sokak, 430 cadde ve 2689 küme evleri ile artık şehrin en önemli dinamiklerinden biri haline geldi.

Tam bu noktada, belediyecilik alanındaki bilgi ve akademik birikimimizi, güzel ilçemizi daha ileriye getirebilmek amacıyla kullanmak adına bir sorumluluk duydum. Halkımızdan gelen adaylık baskısı da bu süreci ayrıca tetikledi. Çünkü artık metropol olan bu ilçenin, yıllarca çalıştığım ve emek verdiğim, her aşamasında olduğum akıllı yönetim sistemleri ile yani kent bilgi sistemleri ile modern ve teknolojik bir yapıda yönetilmesi gerektiğini düşünüyorum. Altyapısından üstyapısına kadar, binasından yoluna kadar, sosyal yaşam alanlarından kültürel kazanımlarına kadar her aşamada akıllı bir kent olarak yoluna devam etmesini istiyorum. Türkiye’de parmakla gösterilelim istiyorum.

Ben de bu ilçenin geleceğine, naif bir yönetim anlayışı ile, belediyecilik birikimlerimle, katkı sağlamak istiyorum. Altyapı yapalım, yatırım yapalım, akıllı bir kent kuralım, kendini finanse eden bir yatırım modelimiz de olsun, sosyal belediye kuralım, toplumu ön planda tutalım, sanata, bilime ve eğitime katkı verelim, bizim de Aziz Sancar’larımız, Fazıl Say’larımız, Ara Güler’lerimiz olsun. Ama bunlar olurken her daim hak, hukuk, adalet, huzur ve şeffaflık en temelimiz olsun. Yarınlarımız bugünümüzden daha iyi olsun.

Bütün bunların ışığında, Yomra halkının desteğiyle hedeflerime ulaşabileceğimi düşündüm kendime güvendim ve aday oldum. Sayın Cumhurbaşkanımızın öngördüğü, 2023 hedeflerimiz doğrultusunda, Yomra’yı biraz daha ileriye taşıyacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın. Bu vesile ile, aday adaylığımızın vatanımız, milletimiz, bölgemiz ve ilçemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. İlçe başkanımıza ve onun nezdinde bütün Ak Parti Yomra İlçe Teşkilatına, bize bu imkânı tanıdıkları için çok teşekkür ediyorum. Bütün aday adayı arkadaşlarıma da cani gönülden başarılar diliyorum. Teşekkür ediyorum.