61SAAT HABER SERVİSİ - 
Yıkım esnasında herhangi bir sorun, karşı çıkma veya tartışmanın meydana gelmediği, yıkımı gerçekleştirilen alanın Yomra halkının kullanımına sunulacağı ifade edildi. 

Konuyla ilgili 61saat.com’a konuşan Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, ‘Yıkımı gece kondu kanuna göre gerçekleştirdik, arazi belediyeye ait olduğu için bu kanun gereği kimseye sormadan ve herhangi bir karar almadan yıkımı gerçekleştirebiliyoruz. 
Zaten 40 dönümlük bu arazi üniversiteye tahsis edildiğinde 3 fakülte kurulması için alınmıştı fakat şu anda tek fakülte ile hizmet veriyor. 

Yani onlara bıraktığımız 18 dönümlük yine belediyemize ait olan arazi hem öğrencilerimize, hem üniversitemize fazlasıyla yeter. Biz kullanım hakkı bizde olmasına rağmen yine de 18 dönümü üniversitemize bırakıyoruz. 
Zaten yıkımını gerçekleştirdiğimiz ve Yomra halkının kullanımına açacağımız alan üniversite öğrencilerinin de rahatlıkla kullanacağı, ortada bir güvenlik kapısı ile kontrolün yine üniversite tarafından sağlanacağı biçimde dizayn edilecek. 
Olur ki ileride araziyi 3 fakülte kurmak şartıyla alıp 1 fakülte kuran üniversite yönetimi yeni fakülteler açar. ihtiyaç hasıl olur o zaman yine uzlaşı şeklinde arazinin kullanım koşullarını değerlendiririz. Biz her zaman uzlaşıdan yanayız, ve olmaya devam edeceğiz. Aynı hassasiyeti üniversite yönetimin de göstermesini olayı daha fazla büyütmemesini bekliyoruz. 

Biz ilçemizde üniversite olmasından her zaman memnunuz, mutluyuz, kesinlikle onlara karşı yapılmış bir şey değildir, fakat aylardır hem belediyemizi hem bu eğitim kurumumuzu yıpratıcı bir süreç yaşadık. Maalesef bir uzlaşı sağlayamadık. Bunun uzamaması adına halkımıza da verdiğimiz sözleri yerine getirmek adına bu kanunsuz görünen duruma bir son vermek gerekirdi. 
Kesinlikle kanunsuzluk derken üniversiteyi suçlamam gibi bir durum söz konusu değil, onlar da kendilerinde haklı oldukları kararlarla ilgili mücadele veriyor. 
Ama burada dediğim gibi bu arazi üniversite öğrencilerimizin her zaman hizmetinde olacaktır, onlara çok daha şık güzel estetik bir yer kazandıracağız. 
Bundan sonra konunun gündemden kalkması gerektiğini düşünüyorum. Yomramıza güzel bir dinlence, eğlence alanı kazandıracağız. Halkımız da öğrencilerimiz de gerçekten bu alana çok sevinecek. Biz her zaman olduğu gibi Yomra halkının hakkını ve ihtiyaçlarını savunmaya bunlar için gayret göstermeye devama deceğiz. 
Konuyla ilgili süreç içinde gerek siyasilere gerek bürokrasiye gerek yerel yöneticilerimize bilgilendirmelerde bulunmuştum’ ifadelerini kullandı. 

MAHKEME NE DEMİŞTİ. 
Konuya ilişkin Trabzon İdaren Mahkemesinin 2019/999 sayılı kararında ise,
Yukarıda yer alan mevzuat hükümleri ile dava konusu işlem birlikte değerlendirildiğinde, devletin özel mülkiyetinden veya hüküm ve tasarrufunda bulunan taşınmaz malların işgali halinde, işgal edilen taşınmazın tahliyesi hususunda, bulunduğu yer mülki amiri, (Dava konusu taşınmazda Kaymakamın) yetkilendirildiğini, uyuşmazlık konusu olayda ise mülki amire özgülenmiş yetkinin, taşınmazın tahliyesi hususunda yetkisiz makam olan belediye başkanı tarafından kullanıldığı görüldüğünden, denize dolgu alanda oluşan 46.302,52 metre kare alanın tahliyesine ilişkin 2886 sayılı kanunun, 75. maddesi ve Hazine taşınmazların idaresi hakkında yönetmeliğin 89. maddesi hükümleri uyarınca işlem tesis edilmesi gerekirken, belediye başkanı tarafından tesis edilen dava konusu işlemde yetki unsuru bakımından hukuka uyarlık bulunmamaktadır.
Öte yandan üniversite yönetiminin saat 11.00'da bir basın toplantısı ile kamuoyunu konu ile ilgili bilgilendireceği öğrenildi.