Yomra Belediyesi Dursun Şahin Düğün Salonu’nda yapılan 36. Kongresine CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, CHP Trabzon İl Başkanı ve partililer katıldı. Yapılan kongrede Baki Çoşkun ve İnci Atasoy listeleri yarıştı. Yarışta İnci Atasoy seçilerek Yomra CHP tarihine geçti.

Delegenin 25 oyunu alan Baki Coşkun Atasoy seçilemezken, 32 oy alan İnci Atasoy CHP Yomra İlçe Örgütü’nün yeni başkanı oldu.

MEVCUT BAŞKAN KONGREYE KATILAMADI

 Kongreye aday olmayan mevcut CHP Yomra İlçe Başkanı Hasan Ali Çuvalcı rahatsızlığı nedeniyle hastanede yattığı için kongreye katılamadı. Başkan Hasan Ali Çuvalcı kongreye gönderdiği mesajda, “Rahatsızlığım nedeniyle katılamadığım ilçemiz olağan kongresinin demokratik ve kardeşçe bir ortamda geçmesini temenni eder. Başkan ve yönetim kurulu adaylarına başalar dilerim” dedi. 

YOMRA’DA BÜYÜK BİR MAFYA DÜZENİ VAR

Türkiye’de hiç kimsenin can ve mal güvencesi olmadığını belirten CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, “Yüreği olan insanlar bu parti içerisinde mücadele içinde” dedi.  Yomra’da büyük bir mafya düzeni olduğunu belirten Haluk Pekşen, “Mücadele safhası Trabzon’dur. Bu mücadele safhasının en zorlu ayağı Yomra’dır. Burada büyük bir mafya düzeni var. Yomra’da çıkar amaçlı suç örgütü uzun zamandan beri var. Dosyaları hazırlamayan, delilleri toplamayan bir devlet bürokrasisi, 

YOMRA BELEDİYESİ’Nİ ALACAĞIZ

Arkasında duran bir siyaset anlayışı ve aynı yapının hukuki sürecini sümen altı gayreti içinde olan bir de yargı. Bu çıkar amaçlı sut örgütünün arkasında duran her kimse sıra onlara gelecek. Bu çok uzun süre değil. 2 sene sonra ne Türkiye’de, ne Trabzon’da ve ne de Yomra’da AKP diye bir partinin siyasi geleceğinin olmayacağını herkes görecek. Yomra ilçesinde o belediyeye Cumhuriyet Halk Partisi’nin tabelasını hep beraber asacağız ” dedi.

YETKİ İSTİYORUM

Başkan adaylarından Baki Coşkun ise, “Ben ve arkadaşlarım seçildiğimiz takdirde oluşturacağımız çalışma grubuyla merkez ve köylerdeki halkımıza ulaşıp partimizin projelerini anlatıp partimizi kendimizi ifade edip halkımızın desteğini kazanmalıyız. Projelerimiz arasında çok önemsediğim gençlik kollarını üniversite gençliği ile hayata geçirmeyi sizlere taahhüt ediyorum. Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidara taşıyacak süreçte ekibimle Yomra’daki hemşerilerimizden yetki istiyorum” dedi. 

GÜN DAYANIŞMA GÜNÜ

Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye Cumhuriyeti’nin var olma iradesidir diyen diğer başkan adayı İnci Atasoy ise, “Gün dostluk, barış ve dayanışma günüdür. Amacımız projelerimizi, politikalarımızı halkla bütünleşerek, sorunlu çözecek tek parti olduğumuz konusunda güven vermektir. Gün hep birlikte iktidar olma yürüyüşünü başlatma günüdür. Gün siyaseti halkın içinde yapma günüdür. Ben örgütümle birlikte bu inançla yola çıkıyorum. Amacımız gelecek nesillerimize insanca yanabilecek bir ülke bırakmaktır” dedi. 

TEK SORUMLU AKP DEĞİL, BAHÇELİ’NİN DE SORUMLULUĞU VAR

Kongrede divan başkanlığı yapan CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör,  “AKP’nin Genel Başkanı ülkeyi babasının çiftliği gibi ve istediği gibi yönetiyor, yönlendiriyor. Buna asla müsaade etmemeliyiz. Ülkenin bu noktaya gelişinde tek başına AKP’nin sorumlu olduğunu iddia etmek doğru değildir bu konuda en az AKP Genel Başkanı kadar Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de büyük bir sorumluluğu vardır” diye konuştu.

HAYIR PLATFORMU GENİŞLETİLMELİ

 16 Nisan referandum sürecinde Trabzon’da ve ilçelerimizde bir platform oluşturduğunu belirten Turgay Güngör, o platformda değişik siyasal parti mensuplarının Türkiye için çalıştığını söyleyerek, “Tüm sendikalar, siyasi partiler, odalar Hayır Platformunun içinde yer aldı. Bu bize göstermiştir ki,  ülkenin oluşumunda bu platformun daha güçlü bir şekilde oluşturularak, güçlü bir şekilde faaliyetlerini sürdürmesi lazım. Özellikle 2019 Cumhurbaşkanlığı seçiminde buna çok önem vermeliyiz. Aldığımız oy miktarı yeterli değil oy oranımızı arttırmak zorundayız”  dedi.