Trabzon'n Yomra ilçesi İkisu Mahallesi'nde 4 yıl önce çalınan telefon kablolarının yerine yenisinin takılmasını isteyen köylüye şok cevap geldi
Kabloların takılamayacağını belirten yetkililer, mahalle sakinlerine ''Biz takarsak, hırsızlar yine çalar. Şu an takamayız.'' şeklinde cevap verdi.

Yaşlılar var

Trabzon'n Yomra ilçesi İkisu Mahallesi'nde içindeki bakırları satmak için telefon kablolarını çalan hırsızlar yüzünden 4 yıldır mahalleye telefon hattı bağlanmıyor. 4 yıldır telefon ve internet kullanamayan halk ''Burada cep telefonu kullanmayan yaşlı insanar var. Acil bir durum olsa, ambulansı bile arayacak telefonumuz yok.'' diye tepki gösterdiler. 

Felaket olsa 

Son dönemlerde yaşanan sel felaketlerinin ardından büyük tedirginlik yaşayadıklarını belirten mahalle sakinlerinden Halim Sarı, ''Allah göstermesin bir felaket olsa, kimseye haber verecek durumumuz yok. Yetkilileri arayarak artık kabloların bağlanmasını istedik ama kendileri bizlere 'takarsak yine çalını' diye cevap veriyorlar'' diye konuştu.

Dört yıldır hat yok

Mahalledeki kabloları çalan hırsızların geçtiğimiz yıllarda yakalandığını belirten Sarı ''Hırsızla bile yakalndı, neredeyse tahliye olacaklar ama bizim kablolarımız hala bağlanmadı. 21. yy.'da yaşıyoruz, teknoloji çağındayız ama yetkililer 4 mahalleye bir telefon hattı çekemediler.'' diyerek tepkisini dile getirdi.

(Karadeniz)