24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle, Trabzon Yomra Fen Lisesi velileri tarafından okul öğretmenlerine yönelik bir program düzenlendi. Programda konuşma yapan Okul Müdürü Ahmet Kadı Kadıoğlu “24 Kasım 1928’de yayımlanan Millet Mektepleri Teşkilatı Talimatnamesinde Atatürk, başöğretmen olarak ilan edilmiştir. 24 Kasım 1981 tarihinde zamanın yöneticileri tarafından bu gün “Öğretmenler Günü” olarak kabul edilmiş ve o günden beri de öğretmenler günü olarak kutlanmaktadır. Bugün biz de burada bu özel günümüzü kutlamak için toplanmış bulunmaktayız. Tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum. Meslek meslekten üstündür. Her meslek, hakkını verdikçe ve topluma fayda sağladıkça kutsaldır. Ancak öğretmenlik bunların hepsinin üzerindedir. Çünkü öğretmenler, toplumun geleceğini şekillendirmektedir.



Öğretmenlerim, yaptığınız iş çok önemli, çok zor ve çok sorumluluk isteyen bir iş. Allah sizlere kolaylıklar versin. İşlerinizi yaparken engin sabırlar versin. Bulunduğumuz coğrafya gereği toplum olarak, devlet olarak üzerimize oynanan oyunların her gün biraz daha fazla alenileştiği bir dönemi yaşıyoruz. Bu anlamda öğretmenliğimizin yani yaptığımız işin önemi biraz daha ortaya çıkmaktadır. Gelecekte toplumu yönlendirecek, sevk ve idare edecek çocukları, kısaca geleceğin beyin takımının eğitmeye çalışıyorsunuz. Bunu yaparken vatan sevgisi, millet sevgisi, devlet sevgisi ve bayrak sevgisi gibi konuların üzerinde her zamankinden daha fazla durmak gerekir. Ben hepinizin uzun yıllar öğretmenlik yapıp nice öğretmenler günü kutlamanızı dilerim. Çok kıymetli velilerimiz, bu özel günümüzde bizi unutmadınız, bizi yalnız bırakmadınız” dedi.


 
Programda söz alan Trabzon Yomra Fen Lisesi Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Üçüncü “Öncelikle öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlarız. Peygamber efendimiz Hazreti Muhammed (S.A.S) ilme verdiği önemi “bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” demesi ili öğretmenliğin ne kadar kıymetli bir meslek olduğunu söylemiştir. Çocuklarımızın eğitimi ve öğretimi için gecesi, gündüzü, hafta sonuyla birlikte, mesai tanımaz bir anlayışla çocuklarımıza hizmet veriyorsunuz. Sizlerin bu fedakârâne yaklaşımına karşılık, bizim âcizane bu davetimize katılımınız bizi onurlandırmıştır, bu vesileyle siz öğretmenlerimize ve katılan yönetim kurulu üyeleri ve eşlerine teşekkür ederim. Bu organizasyonda emeği geçen başta Esra Alemdaroğlu’na ve diğer arkadaşlarıma teşekkür ederim” dedi.
 
Programda öğretmen ve velilerin bol kahkahalı ve derin sohbetleri unutulmaz anlar oluşturdu. Biz de Trabzon Yomra Fen Lisesi öğretmenleri ve tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlarız.