61SAAT HABER SERVİSİ -  3 aylık döneminin ilk 1 ayında yeni belediye başkanı seçilmiş olmasından dolayı yoğun şekilde vatandaş ziyaretleriyle geçtiğine dikkat çeken Bıyık, "Sonraki dönemde Yomra’nın sorunlarının sahada tespitiyle 1 aylık sürecimiz oldu. Bu süreçten sonra sel felaketi yaşadık. Çok yoğun şekilde sel felaketiyle mücadelemiz oldu. Yomra’nın temizlik sorunu vardı. Bununla ilgili alt yapı çalışmalarına başladık” dedi. 

MEYVELERİNİ VERİR DURUMDA OLACAK… 
Bıyık, "Kaşüstü ve Yomra Merkez’de asfaltlama çalışmalarımız devam ediyor. Sosyal proje anlamında hem bir yürüyüş yolu hem de çocuk parkları ile ilgili vatandaşlara verdiğimiz sözler için yer tespitlerinde bulunduk. Onlarla ilgili yazışmalarımızı sürdürüyoruz. Genel olarak şu ana kadar daha çok tespitleri gerçekleştirdik, alt yapılarını yaptık inşallah önümüzdeki 3 - 5 aylık dönemde bunlar daha çok meyvelerini verir durumda olacak” diye konuştu. 

KAŞÜSTÜ’NE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI 2019 SONUNA KADAR… 
Yomra’nın Doğalgaz sorununa da değinen Bıyık, "Yomra’nın Doğalgaz Sorunu vardır. Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle birlikte ihalesi yapıldı. Puanda Kaşüstü Bölgesinde yoğun çalışma dönemindeler. İnşallah 2019 sonuna kadar Kaşüstü Bölgesinde, Doğalgaz Çalışmasını bitirmiş olacağız. 2019’da yakma noktasına yetişmeye bilir ama en azından tesisatlarını yapıp sahada yapacak olduğumuz sokak peyzaj çalışmalarını yaparsak sonradan yıkıp yapma ihtiyacımız olmamış olacak. Onun için ona öncelik veriyoruz. İnşallah Yomra’da vadetmiş olduğumuz sosyal belediyecilik noktasındaki çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi. 

İLETİŞİM SORUNU YAŞAMADIM
Trabzon’da hem Büyükşehir’de hem de kamu kurumlarında muhalefet partisinden olmasının kendisine hissetirilip hissettirilmediği sorusuna ise Bıyık, "Şuna kadar hiç hissetmedim. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızın 18 ilçeyi bir tutacağına dair söylemini sahada uygularken de gösteriyor. Ben hiç bir zaman iletişim sorunu yaşamadım. Aradığım zaman ulaştım. Her hangi bir sorunumuz olduğu zaman dile getirdik. Kendisiyle iletişim anlamında bir sorun yaşamıyoruz. 

İDEOLUJİK BİR BAKIŞ YOK
Yomra’ya bakışında partisel anlamda ideolojik bir bakış olmadığını görüyorum. Ayrıca devletin kurumlarında gittiğimde hiç bir zaman bir muhalefet belediyesi gibi bir düşünceyle karşılaşmadık. Amaç vatandaşın sorununun çözümüdür. Onlarda vatandaşın sorununu çözerken başka bir belediyedir diye vatandaşı cezalandırma düşüncesinde olan insanlardan oluşmuyor. Ankara’da ki ziyaretlerimde AK Parti Milletvekillerini de ziyaret ettim. Burada da bir ziyaretlerim sırasında bütün kamu kurumlarını ziyaret ediyorum. 

VATANDAŞA HİZMET SÖZ KONUSUYSA… 
Ben ideolojik olarak davranmıyorum. Hepsine giderken siyasi parti düşüncesinden gitmediğim için onların yaklaşımını da öyle görmüyorum. Şuna kadar öyle bir durum olmadı. Trabzon’da biz vatandaşa,  "insanlar farklı siyasi partilerde görev yapıyor olsalar bile, hizmet söz konusuysa siyasi düşüncenin ikinci planda" olduğunu göstereceğiz. Bu konuda Murat Başkanımın düşüncesinden ben eminim. Bizde aynı noktada olduğumuz için sıkıntı yaşamıyoruz” diye konuştu. 

KAŞÜSTÜ 2. TÜP AÇILIYOR
Bıyık, Kaşüstü’nde bir dönem büyük tartışma konusu olan Dalçık ile ilgili olarak müjdeli haberi verdi. Bıyık, "
Kurban Bayramının sonrasına kadar 2. tüpün açılışını da yapacaklar. Ondan sonra peyzaj çalışmalarına başlayacaklar. Dalçık’ın sadece tüplerinin açılması yetmiyor. Peyzaj çalışması bile çok uzun zamanı alabilecek bir şey. Ama tüplerin açılması kısa vadede trafik yoğunluğunu ortadan kaldırır. Şu anda altta ki tüp çalıştığı için halkı rahatsız edecek trafik sıkışıklığı Kaşüstü'nde olmadı. Ancak orada ki inşaat faaliyetlerinden dolayı orada ki esnafın ciddi şikayeti var. İnşallah o da kısa süre içinde özülecektir diye düşünüyorum” dedi.