Yomra Mili Eğitim Müdürlüğü tarafından Yomra Kaymakamı Hasan Balcı ve Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu’na eğitime vermiş oldukları katkılardan dolayı plaket verildi. 
YGS ve TEOG’da büyük bir başarıya imza atarak ilçe puanını yükseklere taşıyan Yomra Milli Eğitim Müdürlüğü, eğitime katkı sağlayan Yomra Kaymakamı Hasan Balcı ve Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu’na eğitime vermiş oldukları katkılardan dolayı plaket verildi.
Yomra Fen Lisesi’nde düzenlenen programa Yomra Kaymakamı Hasan Balcı, Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, Milli Eğitim Müdürü Sait Yaşıyan ve okul müdürleri katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Yomra İlçe Milli Eğitim Müdürü Sait Yaşıyan, başarı için okul müdürleri ile koordineli bir çalışma yaptıklarını belirterek, “ Öğrencilerimizin sağladığı bu başarı hepimizin. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Büyük bir başarıya imza attılar. Bizlerde onları ödüllendirdik. Başarılı olan tüm öğrencilerimizi Çanakkale’ye göndereceğiz” dedi.
Yomra Kaymakamı Hasan Balcı ise, “Bu çorbada bir tuzumuz olduysa ne mutlu bizlere. Çocuklarımızı alınlarından öpüyorum. Okul müdürlerimize ve öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Yomra Kaymakamı Hasan Balcı tarafından plaketle ödüllendirilen Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu da yaptığı açıklamada, “Eğitimde tarihi başarılar elde ettik. Hedef olmadan başarı olmaz. Milli Eğitim Müdürlüğümüz sınavlar öncesinde ‘Çanakkale gezisi’ ödülü koydu. Katkı yaptık. Yomra ilçemiz Trabzon’umuzun parlayan yıldızı. Son 10 yılda hem devlet hem eğitim yatırımları aldık. Eğitimde sorunlarımız yok mudur? Vardır. Bu sorunları çözüme kavuşturmak için gece gündüz uğraş veriyoruz. Kaşüstü Mahallemizde okul sıkıntımız vardı. Bu konuyla ilgili olarak okulumuzu yenileyip 2 derslik bir okul planlaması yaptık. Önümüzdeki yıl okulumuz yeni haliyle faaliyete geçecek” ifadelerini kullandı.