61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’da yerel seçim sonuçları belli oldu. Resmi olmayan sonuçlara göre Yomra’da sandıkların yüzde 92’si açıldı. Açılan sandıklara göre İYİ Parti adayı Mustafa Bıyık, oyların yüzde 52.99’unu alarak başkan seçildi. 
Mevcut Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu ise, yüzde 44’de kaldı. 

AK Partili Başkan Sağıroğlu’ndan, Başkanlığı alan İYİ Parti adayı Mustafa Bıyık, “Yomra’da aday olduğumuz günden beri dile getirmiş olduğumuz huzuru ve adalete olan özlemini sandığa yansıtmıştır. Baştan beri Yomra’nın huzuru ihtiyacı olduğunu dile getirdik. Bunu sandığa yansıttılar. Gözle görülür farkla seçimi almış bulunuyoruz. Yomra’da mutluluk ve sevinç var. Bizde inşallah görevi devralacağız...” dedi. 

Sağıroğlu’nun itirazları olacağı söylemlerine ise Bıyık, “Bunlar her seçim döneminde olabilin şeyler. Bin 600 fark var. Bin 600 oy farkının bu açıklamalarla ortadan kaldırma imkanı yok. 2 tane sandığa itiraz ettiler. Yeniden yapılan sayım neticesinde yine aynı sonuçlar çıktı. Bunlar kayda değer şeyler değildir. Gözle görülür şekilde vatandaşın verdiği karar vardır” dedi. 

Hangi Mahallelerde daha fazla oy alındığı şeklinde ki soruya ise Bıyık, “Yomra Merkez’den, Kaşüstü ve köylerden yüzde 60 mahalleden önde çıktık. AK Parti’nin kırsal alanda güçlü olduğu söylenen mahallelerde bir çok mahallede güçlü çıktık. Belli bir mahallenin değil Yomra’nın genelinin yansıması oldu sandığa...” diye konuştu.