Son yıllarda devlet ve özel sektör yatırımlarıyla büyük bir gelişim kaydeden Yomra yabancılarında gözdesi oldu. Sheraton Hotel’den sonra Kuveytli yatırımcı Dr. Nami Alnami’den Trabzon’un Yomra ilçesine 150 Milyon Dolarlık turizm yatırımı hamlesi geldi.

Konu ile ilgili olarak Alnami Group Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Nami Alnami, Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu’nu makamında ziyaret ederek, Başkan Sağıroğlu ile yatırımı hakkında bilgi alış verişinde bulundu.

Yatırımcıların ilçelerini tercih ettikleri için mutlu olduklarını ifade eden Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, “ Yomra ilçemiz Trabzon’un parlayan yıldızı. İlçemiz hem devlet yatırımları hem de özel sektör yatırımları ile birlikte güzel gelişmeler yaşadı. Özel sektörde özellikle otel yatırımlarıyla birlikte turizmin göz bebeği olduk. Yatırımlar yeterlimi tabi ki değil. Konaklama bakımdan yeterli olabilir ancak, konaklamanın yanında turistimizi 12 ay burada tutabilmemiz lazım. İlçemizin merkezi yatırıma doydu. Ancak, biz bu yatırımlarımızı kırsala doğru yaymamız lazım. Dr. Alnami’ye hem dolgu alanımızı hem de Özdil ve Oymalı mahallelerimizde bulunan hizmet binalarımızı sunduk. Kendileri ekibiyle birlikte incelemeleri yapacak. Kuveytli yatırımcımıza ilçemizi tercih ettiği için çok teşekkür ediyoruz. 150 milyon dolarlık bir yatırım yapmak istediklerini ifade etti. Ben şahsi olarak yabancı yatırımcıdan yanayım. Bana belki kızabilirler. Neden yabancı yatırımcıdan yanayım? Turizmde bize yabancı yatırımcı daha faydalı olur. Turistimizi ilimize, ilçemize çekmek için yabancı yatırımcı verimli olacaktır. İnşallah gerekli incelemelerden sonra yatırımı ilçemize kazandırırız. Burada özellikle dikkatinizi çekmek isteğim bir başka konu daha var. 16 Nisan’da gerçekleştireceğimiz referandumda ülkemiz için çok önemli. Özellikle Arap sermaye ve turistlerimizde şuan itibariyle acaba diye bir duruş var. 16 Nisan akşamı inşallah evet oylarıyla beraber yüzde 60 oranı oluşur ve Türkiye ve Karadeniz Bölgesi’ne dış dünyadan daha çok yatırım gelir. Bundan ziyadesiyle hem vatandaşlarımız hem de ülkemiz yararlanır” dedi.

Kuveytli yatırımcı Dr. Nami Alnami ise, belediye başkanı İbrahim Sağıroğlu’na sıcak yaklaşımından dolayı teşekkür ederek, “ Türkiye’de birkaç noktada yatırımımız var. Trabzon’u da çok beğendik. Özellikle Yomra yatırımız açısından uygun görünüyor. Başkanımızla sıcak bir görüşme gerçekleştirdik. Alanlarda incelemelerimizi yaparak 150 Milyon Dolarlık bir yatırımı Yomra’ya kazandırmak istiyoruz” diye konuştu.