İftarın ardından Yomralılara seslenen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, katılımlarından ötürü hemşehrilerine teşekkür etti. Konuşmasında 24 Haziran seçimlerinin önemine değinen Gümrükçüoğlu, “Babamın annemin mezarının olduğu, yarın emri hak vaki olduğunda defnedileceğim ilçemden 24 Haziran’da tarihinin en büyük desteğini bekliyoruz. Çünkü bu seçim devletimiz ve milletimiz için hayati bir meseledir” dedi. 

AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi ise konuşmasında Yomralılara teşekkür etti. Revi, “Yomra her zaman bize büyük destek verdi. Özellikle 1 Kasım’da yüzde 70’in üzerine çıktık. Biraz önce belediye başkanımız 24 Haziran için ‘yüzde 80’ dedi, hemen kaydettim” diye konuştu. 

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta da konuşmasında 24 Haziran seçimlerinde Yomralılardan destek istedi. Balta, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın sizlere selamlarını getirdim. Selamlarını iletmem için bize talimat verdiler. 24 Haziran’da tarihimizin en önemli seçimini yapacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi bu seçim Türkiye’nin ikinci kurtuluş savaşı gibi önemli bir seçimdir. Çok şeyler yaptık bu ülkede, yapmaya da devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımıza ve AK Parti’ye verdiğiniz her oy ülkemizin gelişmesini, ilerlemesini engellemek isteyenler ve onların Türkiye’deki uzantılarına bir Osmanlı tokadı olacaktır” ifadelerini kullandı.

Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu ise Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu’na Yomra’ya olan katkılarından ötürü teşekkür ederken, Yomra’nın 24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti’ye olan desteğinin yüzde 80’nin üzerinde olacağını ifade etti.