ASKF binasında gerçekleşen ziyarette Vali Yavuz, tesislerdeki ‘tarihe saygı’ köşesindeki fotoğrafları inceledikten sonra spor kulüpleri temsilcileri ile bir süre sohbet ederek sıkıntılarını dinledi.

Amatör sporun desteklenmesi gerektiğini belirten Vali Yavuz, amatör sporun geliştirilmesi halinde profesyonel anlamda da çok önemli başarılar elde edileceğini ifade ederek, “Sporun her alanında başarı elde edebilmek için amatör sporun mutlaka geliştirilmesi lazım. Bizler de amatör sporlarla uğraşan gençlerimizi özveriyle yetiştirebilirsek, bu sporcuların hem ülkesine hem yetiştiği iline büyük faydası olacaktır. Bu konuda devlet olarak elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız” dedi.

ASKF’nin görevini en iyi şekilde yaptığına vurgu yapan Vali, “Trabzon sporun başkenti olan bir şehirdir. Spor altyapısı çok güçlü olan ilimizde yüksek bir gençlik potansiyeli var. Hep beraber bunu en iyi şekilde spora kanalize edebilirsek çok daha güzel başarılar elde eder ve özgüveni yüksek gençler yetiştirebiliriz” diye konuştu.

Ziyaretten dolayı Vali Yavuz’a teşekkür eden ASKF Başkanı Cahit Erdem de, amatör sporun geliştirilmesi için gayret gösterdiklerini vurguladı.