Avrasya  üniversitesi sosyal bilimler enstitüsü müdürü Prof. Dr. M. Asıf Yoldaş, daha önceleri genelde akademisyenlik için yüksek lisans eğitimine ihtiyaç duyulurken artık iş dünyasının da ihtiyaçlarını karşılamak için Yüksek Lisans eğitiminin şart olduğunu ifade etti. Ayrıca günümüzde iş dünyasının çok daha rekabetçi bir zemine sahip olduğuna dikkat çeken YOLDAŞ, Yüksek Lisans Eğitiminin önemi ile ilgili şunları söyledi: 
Günümüz sosyoekonomik ve teknolojik gelişmelerine karşı sadece lisans düzeyinde üniversite okumak, iyi bir iş olanakları ile karşılaşmak için yetersiz kalmaktadır. Eskiden insanlar lise mezunu olmaları sebebi ile tercih sebebi olurlarken, günümüzde, en az lisans mezunu olmak gerekmekte ve hatta o bile iyi bir iş için yeterli bulunmamaktadır. Bu sebeple yüksek lisans mutlaka yapılmalıdır. Yüksek lisans okumak için de, iş dünyasının ihtiyacı olan alanlarda Yüksek Lisans eğitimi almak bireyleri daha avantajlı bir konuma taşımaktadır.

Bu bağlamda iş dünyasının beklentilerini karşılayan bir üniversite eğitimine ek olarak yüksek lisansın, kişinin hali hazırda sürdürdüğü mesleği içinde analiz etme, raporlama ve uygulama becerilerini yükseltecek bir eğitim olduğunu dile getiren YOLDAŞ, Yükek Lisans Eğitiminin önemini şöyle sıraladı:

TERFİ VE ZAM AVANTAJI SAĞLIYOR
Kişisel gelişim ve kendine yönelik yatırımlarını sürdüren kişilerin mesleki başarıları da doğal olarak artıyor. İşe alımlarda deneyimden sonra gelen en önemli kriterlerden biri olan yüksek lisans, ilerleyen dönemde terfi ve zam avantajı da sağlamaktadır.

İŞE ALINMALARDA ÖNEMLİ BİR AVANTAJ SAĞLIYOR
Türkiye İstatistik Kurumunun verilerine göre geçtiğimiz yılda Türkiye’de 3 milyon kişiden fazla işsiz olduğuna dikkat çeken Yoldaş “Eşit niteliklere ve deneyimlere sahip iki adaydan birinin yüksek lisansı olması durumunda, bu eğitimin adayın kişisel ve teknik gelişimine yaptığı bir yatırım olması sebebiyle, aday için avantajlı bir durum oluşturabilir. Yüksek lisansın bir zaman kaybından çok kişinin kendine yatırımı olarak değerlendirilmeli ve ayrıca yüksek lisansın hangi alanda yapıldığı, kuruma faydasının olup olmayacağının önemli olduğunu ifade etti.

YÜKSEK LİSANS EĞİTİMİNDE NELERE DİKKAT EDİLMELİ?
Yüksek Lisans eğitimi ister daha önce aldığı eğitimle parelel ister farklı bir alanda alınsın muhakkak kişiye katkısı olacaktır. Lisans eğitimine paralel olarak alınan yüksek lisans eğitiminin kişinin güçlü yanlarını kuvvetlendireceğini, farklı bir alanda alınan eğitiminse kişiye yeni bir vizyon katacak olmasına rağmen aday alan seçmeden önce kişisel hedeflerinin doğru olarak tespit etmesi çok önemlidir. 
Avrasya’da yüksek lisans eğitimi almak, iş dünyası ile doğrudan bağlantı kurmak ve kariyer gelişimi için büyük bir fırsattır. Sosyal Bilimler Enstitümüz bireysel tercih ve ihtiyaçlarınıza cevap verecek çok çeşitli yüksek lisans programları sunmaktadır. 
Avrasya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde İşletme, Yönetim Bilimleri, Yerel Yönetimler ve Şehircilik, Halkla İlişkiler ve İletişim , İktisat, Muhasebe ve Denetim alanlarında yüksek lisans eğitimi verildiğini ifade eden Yoldaş, 2016-2017 Eğitim öğretim yılı Bahar dönemi kayıtlarının başladığını ve 03.02.2017 tarihine kadar devam edeceğini ifade etti. Yoldaş, Fen Bilimleri ve Sağlık Bilimleri alanlarında da yüksek lisans eğitimi verildiğine dikkat çekerek, Fen Bilimleri Enstitümüz içinde İnşaat Mühendisliği ve Mimarlık ve Yapılı Çevre, Sağlık Bilimleri Enstitümüzde ise Hemşirelik, Afet Yönetimi, Sağlık kurumları İşletmeciliği ve Yöneticiliği, İş Sağlığı ve Güvenliği alanlarında yüksek lisans eğitimi verilmektedir. İş Sağlığı ve Güvenliği ve İşletme alanlarında doktora programımız da bulunmaktadır, dedi.