Educatürk Trabzon Yüksek Öğretim Günleri Dünya Ticaret Merkezi’nde başladı.
Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen etkinlikte çeşitli üniversitelerin ve dershanelerin stantları yer alırken, fuarın açılışını Yomra Kaymakam Vekili Arsin Kaymakamı Salih Altun, Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, TTSO Yönetim Kurulu Üyesi Erkut Çelebi ve Kaşüstü Belediye Başkanı Mustafa Çam birlikte gerçekleştirdiler.
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu üyesi ve Fuar Komisyonu Başkanı Erkut Çelebi, Trabzon’un eğitim merkezi ile fuar merkezi olmayı hedeflediğini, bu anlamda fuarın her iki hedefe katkı sağladığını söyledi. Erkut Çelebi, Trabzon’un genç nüfusun yoğun olduğu bir il olduğunu ifade ederek Türkiye’nin önde gelen yükseköğretim kurumlarının bir arada fuarda görülmesine olanak sağlanmış olduğunu vurguladı.
Öte yandan Kaymakam Salih Altun, mezun olduğu lisenin çok değerli bir bürokrat, akademisyen ve fikir adamı olan Sebahattin Zaim’in adına bir üniversiteye dönüştürülmesinden büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Kaymakam Altun, lise yıllarında çekildiği bir fotoğrafı da Sebahattin Zaim Üniversitesi Genel Sekreteri Mehmet Birinci’ye hediye etti.