61SAAT HABER SERVİSİ - SERKAN KILINÇ - Trabzon’un Maçka ilçesindeki tarihi Sümela Manastırı’nda Hristiyan Ortodokslarca ‘Meryem Ana’nın göğe yükseliş günü’ olarak kabul edilen ve kutsal sayılan 15 Ağustos’ta 6. kez ayin gerçekleşecek.

88 yıl aradan sonra ilk kez 15 Ağustos 2010’dan itibaren Hristiyan Ortodoksların ayin yapmasına izin verilen tarihi Sümela Manastırı’nda, bu yıl 6. ayinin gerçekleştirilecek olması münasebetiyle hazırlıklar sürüyor.

Hazırlıklar sürerken bu yıl da ayine katılımda önce ki yıllara göre düşüş bekleniyor. Özellikle Yunanistan'da yaşanan ekonomik kriz nedeniyle katılımcı sayısında büyük bir düşüş beklenirken ağırlıklı olarak Türkiye'den Hristiyan Ortodoksların ayine katılacağı kaydediliyor.

Yunanistan'da yaşanan ekonomik kriz nedeniyle katılım sayısının düşecek olmasından dolayı da Yunanistan Devlet Televizyonu ayin için bölgeye resmen çıkarma yapacak. 9 kişilik bir ekip ile ayini takip edecek olan televizyon, ayine 5 kameraman, Yönetmen, Teknik Yönetmen, operatör ve Asistan'dan oluşan ekip gönderiyor.
Ekibin akreditasyon işlemleri biterken ayinin muhtemelen devlet televizyonu tarafından canlı olarak yayınlanacağı kriz nedeniyle ayine gelemeyen Yunan halkının da bu şekilde ayini televizyonları başında izleyeceği kaydediliyor.