61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’da yaşayan Yusuf Can Beşer ve arkadaşı Yusuf İslam Çankaya isimli 2 arkadaş üniversiteden mezun olduktan sonra iş bulmakta zorlanınca dikkat çeken bir girişime imza attı. 



Necmettin Erbakan Üniversitesi Uçak Mühendisliğinden mezun olan sınıf arkadaları 24 yaşındaki Beşer ile Çankaya, üniversite yıllarında yaşadıkları ‘Yurt Sorununundan’ hareketle öğrencilerin bu alanda ki ihtiyaçlarını daha kolay karşılamaları amacıyla yurtburada.net adlı internet sitesini kurdu. 
Türkiye’nin 81 ilinde ki yurtları bu siteye ekleyen iki arkadaş, böylelikle hem öğrencilere hem de barınma sorunu yaşayan herkese yardımcı olma imkanı sunuyor. 



Siteyi kurduklarında ilk etapta Türkiye çapında bine yakın yurdu bu siteye ekleyen iki arkadaş amaçlarının Türkiye’de ki bütün yurtları bu siteye ekleyerek öğrencilere daha seçenek sunmak istiyor. 
Sitelerinde yurtlar için 360 derece sanal tur hizmeti de sunan 2 arkadaş, şimdiden büyük ilgi görüyor. 
Yaptıkları girişimle ilgili bilgiler veren girişimci gençlerden Yusuf Can Beşer, “Mezun olduktan sonra bazı iş başvuru süreçlerimiz oldu. Ancak olumlu yanıt alamadık. Aklımızda ki girişimleri uygulamaya karar verdik. Bu girişim fikirleri arasında yurtburada.net mantıklı geldi.  

Daha sonra bunun için çalışmalara başladık. Hiç bir şey bilmediğimiz alan olmasına rağmen başarıllı bir süreç yürüttük. Daha 1 sene olmasına rağmen bir çok rakibimizi yakaladık. Artımız 360 sanal tur hizmeti sunmamız. Ayrıca sadece reklam değil, çekimlerde yapıyoruz” dedi. 




81 ilde faaliyet gösterdiklerine dikkat çeken Beşer, “Üniversite sınavı sonrası öğrenciler için zorlu bir süreç geride kalacak olsa da, memleketinden farklı şehirlerde üniversite kazanan öğrenciler için kalacak yer bulma telaşı da başlayacaktır. Bu telaş süresince bazı öğrenciler KYK yurtlarında kalma hakkına sahip olurken bazı öğrenciler de kendilerine özel yurt ve apartlar bakarlar. Ancak internet üzerinde yer alan yurt ve apartların birçoğu hakkında detaylı bilgiye ulaşmak zordur. Bizde bunu düşünerek,  yurtburada.net web sitesini geliştirdik.  Özellikle yurt ya da apart ile üniversite fakültelerinin yer aldığı haritalar yardımıyla artık üniversitenizden uzakta bulunan bir yurtta konaklamak zorunda kalmayacaksınız” diye konuştu. 

YURTBURADA.NET'E ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN


Öğrencilerin web sitesinde istedikleri yurdu nasıl bulacaklarını da tarif eden Beşer, “Web sitesine girmeniz ardından eğitiminize devam edeceğiniz ili seçebilir ve karşınıza gelen ekrandan dilerseniz haritalı, dilerseniz de listeli bir şekilde yurt ve apartları inceleyebilirsiniz. Yine sayfada yer alan filtreleme bileşenleri yardımıyla kendinize en uygun ve asgari düzeyde olanaklara sahip olan yurtlara ulaşabilir, hem kendinize hem de cebinize en uygun yurda ulaşabilirsiniz. 




Kazandığınız üniversiteyi ve fakülteyi, her yurda özel oluşturmuş haritalar yardımıyla inceleyebilir, ulaşım konusunda sıkıntı yaşamazsınız. Bir yurtta olmasını istediğiniz özellikleri belirleyebilir, bu özelliklere sahip yurtlar arasında fiyat karşılaştırması yaparak en avantajlı yurdu veya apartı tercih edebilirsiniz. Anlaşmalı yurtlar ile yapılan drone ve 360 derece sanal tur çekimleri beraberinde hem yurdun içini hem de yurdun dış kısmını tüm açılardan gözlemleyerek en şeffaf bilgilere ulaşabilirsiniz” dedi.