Trabzon'da yatırım yapmaktan Trabzon'a hizmet etmekten siyasette sporda ve farklı bir çok alanda doğdukları topraklara vefa borçlarını ödemek adına gece gündüz çalışan Kavanoz kardeşlerden Zeki Kavanoz ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

Kaan iletişim ile iletişim ve teknoloji sektöründe Fark inşaat ile inşaat sektöründe son olarak da 4G Söğütlü Ofis Mobilyası sektöründe i̇z bırakacak işlere imza atan AK Parti Merkez İlçe (Yeni adı ile Ortahisar) eski başkanı eski il yöneticisi Zeki Kavanoz ile spordan siyasete i̇ş dünyasından yerel yönetimlere ne önemli açıklamaların yer aldığı bir röportajımızda özellikle siyaset ile ilgili önemli tespitleri dikkat çekiciydi.

TRABZON’UN YERİ HER ZAMAN FARKLIDIR

Zamanının çoğunu Söğütlü’deki 4 katlı 4G Ofis mobilyası mağazasında geçiren Kavanoz burada siyasetten de,  iş dünyasından da geri kalmadığını belirtiyor. Türkiye siyasetinde Trabzon’un yeri ve öneminin çok büyük olduğunu belirten Kavanoz, ‘Trabzon en iyi en güçlü dönemlerini partimiz sayesinde yaşamış ve yaşamaktadır. Merkez ilçe başkanlığı ve yıllarca yönetilik yaptığım için demiyorum ama AK Parti döneminde, partimizin her iktidarı döneminde Trabzon her zaman önem gösterilen, ilk sıralarda olan şehir olmuş Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın gönlünde de hep farklı bir yerde durmuştur. Bölgenin ağabeyisi olan Trabzon’a bizlerde ne kazandırabilirizin mücadelesini veriyoruz. Partimizde görev aldığımız dönemlerde olduğu gibi şimdi de üyesi olmaktan her zaman gurur duyduğumuz partimize iktidarımıza dışardan da olsa destek olabilmenin gayretini veriyoruz. Bizim dava düsturumuzda bu var. Amacımız kendimize değil kentimize ülkemize menfaat sağlamak. Siyaseten bunu samimi bir şekilde düşünürseniz zaten bunu başarırsınız. Fakat amacınız başka ise, ne başarılı olursunuz nede ülkeye bir katkınız olur. Yeniden siyaseti düşünüyormuşsunuz diye soruyorlar. Biz siyasetten hiç kopmadık ki, siyaset sadece görevde iken makam sahibi iken yapılmaz. Amacınız hizmetse yaşadığınız her an bu sorumluluğu taşımalısınız.  Benim partide bir görevde olmam önemli değil, bu memleketi bir adım daha ileri taşımanın heyecanını her an içimizde yaşıyoruz ve gayret gösteriyoruz. Dünyayı geziyoruz, gördüklerimizi paylaşıyoruz anlatıyoruz. İstişare ediyoruz. Benim için siyasette en önemli şey istişaredir. Gerek İl başkanımız Haydar Revi ile gerek yerel yöneticilerimizle sürekli istişare ediyoruz fikirlerimizi paylaşıyoruz.

TRABZON ÇOK ŞANSLI

Trabzon’un en şanslı dönemlerinden birini yaşadığını belirten Kavanoz, ‘Bakınız bugün 4 tane birbirinden değerli bakanımız var Trabzonlu, uluslararası düzeyde çok güçlü bir temsile sahip. 4 tane vekilimiz var, diri canlı heyecanlı teşkilatlarımız var. Hepsi gerçekten bu şehre önemli hizmetler gelmesine vesile oluyor. Partimize bu manada çok güveniyorum ve gurur duyuyorum. Ayrıca muhalefet milletvekilleri de bu şehrin dertleriyle dertleniyor sorunları gündeme taşıyorlar. Onları da unutmamak gerekir. İlkeli ahlaklı muhalefetin güçlü olmasında ben bir sakınca görmüyorum.
Gerçekten şehir için önemli projeler düşünen ve hızlı uygulamalarla hayata geçiren bir Büyükşehir Belediye Başkanımız, Ortahisar Belediye başkanımız var’ diyerek AK Parti’nin her anlamda Trabzon’daki görevlendirmelerinin doğru ve yerinde olduğunun altını çizdi.

TRABZON’UN ÖNCELİKLERİ NELERDİR?

Trabzon’un ihtiyaçları konusunda ise Kavanoz şunları söyledi: "Şehrin en acil ihtiyacı bence Güney Çevre yoludur. Bu yol Trabzon’un geleceğidir. Acilen bu konuda atılan adımlara hız verilmelidir.
Havalimanı artık ihtiyaca cevap verememektedir. Komple modernize edilip büyütülmeli ikinci pist hayata geçirilmelidir. Dolmuş sisteminden memnun olan kimse yok, değişim noktasında Başkan Zorluoğlu’nun istişareleri ve çalışmalarını taktirle takip ediyorum ama bizim tartışmamız gereken artık şehir içi bir hafif raylı sistemdir. Dolmuş sisteminde acele edilmemeli raylı sisteme entegre bir hat planı ve sistem düşünülmelidir. Gülcemal Trabzon için hayati önem taşımaktadır. Düşünenlerden başlayanlardan Allah razı olsun. Partimiz bunun gibi nice hizmetleri şehrimize kazandırmaya devam etmektedir. Ama Gülcemal özellikle turizmden başka şansı olmayan ilimiz için ince elenip sıkı dokunulmalı bir çekim merkezi haline getirilmelidir. Ayrıca şehirde 4 aylık turizm sezonu turizm yatırımları adına yetersizdir. Kış turizmi noktasında Sayın Bakanımız Faruk Özak büyük uğraşlar vermişti ama neticelenemedi. Kış turizmine büyük önem gösterilmelidir. 4 aylık sezon Trabzon’u maalesef kurtaramamaktadır.

TRABZON GÜNLERİ TRABZON’DA YAPILMALI

Mesela Trabzon günleri Ankara’da yapılıyor. Güzel iyi de neden Trabzon’da bir Trabzon günleri yapmıyoruz. Biz buradaki insanları oraya taşıyacağımıza neden gurbetteki Trabzonluları Trabzon’a çekecek bir güzel Trabzon günleri şehrimizde yapıp, buranın ekonomisini canlandırmıyoruz. Elimizde çok güzel imkanlar var, çok güçlüyüz, bu nedenle yukarıda sıraladığımız işleri sistemli planlı ve ısrarlı bir şekilde hayata geçirmek zor değil. Bu fırsatı iyi değerlendirmeliyiz.

TEŞKİLAT NE DERSE O OLUR

Kavanoz: "Trabzon çok önemli siyasetçiler yetiştiriyor. Hepsi bu şehrin gücüyle teşkilatların güçüyle önemli mevkilere makamlara geliyor. Şehrimizi temsil eden bu önemli isimlere bu şehir, teşkilatlar bu gücü veriyor. Bu nedenle her zaman teşkilatlar benim için birinci sıradadır. Teşkilatın dediğine istediğine önem verilmeli, siyaset tabandan tavana yapılırsa gücü artar aksi halde güçsüzleşir altı boşalır. Şehrin gerçek ihtiyaçlarını halk bilir teşkilatlar bilir. Bu nedenle benim için siyasette olmazsa olmaz teşkilatlardır’ ifadelerini kullandı.

EKONOMİ İYİYE DOĞRU YÖNELME GÖSTERİYOR

Ekonomik olarak ülkenin içinde bulunduğu durumun daha iyi olacağını ümit ettiğini de belirten Kavanoz ’Belki birileri şikayet ediyor, karamsar bir tablo çiziyor ama ülkemizde insanların yaşamlarının kolaylaştığını, büyük bir bolluğun olduğunu kimse inkar edemez. Tüm ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de zaman zaman küresel güçlerin neden olduğu global krizler yaşanıyor. Ama geçmişi çok erken unutuyoruz, bir 15-20 sene öncesini hayal edin. Hastanelerdeki çileyi, kuyrukları, ekmek kuyruklarını, ilaç kuyruklarını, çöp rezaletini hatırlayın. Mahallelerde sayılı kişilerin aracı var iken şimdi her evin kapısında 2 araba var. Herkesin elinde binlerce liralık telefon var. Har ay sadece ilimizde yüzlerce sıfır araç veya daire satışı var. Fakat rahat yaşam koşullarının getirdiği ekstra faturalar, ödemeler, lüks yaşam standartları ve maalesef belli bir kesimdeki doyumsuzluk nedenlerinden ötürü belli bir kesimin memnuniyetsizlik düşünceleri olabilir. Saygı duymanın yanında dediğim gibi geçmişi de hatırlatmanın faydası olacağını düşünüyorum. Sayın bakanımız Berat Albayrak’a bu konuda güveniyorum, diğer ülkelere oranla o kadar dış güçlerin oyununa rağmen ülkemiz bence iyi bir yerde. Bunun kıymetini bilmek en önemlisi şükretmesi bilmek lazım’ dedi.

4G SÖĞÜTLÜ OFİS MOBİLYASI İLE FARKLI ÇÖZÜMLER

Kardeşleri Engin ve Davut Kavanoz ile yıllardır bu şehirde ticaret yaptıklarının altını çizen Kavanoz, ‘Biz Kaan iletişim ile şehirde iletişim ve teknoloji alanında güzel hizmetler verdik. Ardından Fark Girişim adı altında ortaklarımız ile birlikte güzel bir yaşam alanını şehrimize kazandırdık. Şimdi de ofis mobilyası sektörüne girdik. İddialı markalarla 4G Söğütlü mağazamızda çoğunluğu özel çözümler içeren proje odaklı çalışmalar yapıyoruz. Özel işletmelere kamu kurumlarına, yerel yönetim binalarına ihtiyaca göre özel çözümler gerçekleştiriyoruz. Mağazamızda da seçkin markaları Trabzon halkının beğenisine sunuyoruz. Çok şükür çalıştıkça Allah verir, çalışan hiç bir zaman kaybetmez, zaman zaman sıkıntılar olabilir ama mücadeleyi bırakmadan devam etmek gerekir. Ofis mobilyası sektöründe 4G markamızla şehrimizin adını sadece bölgede değil, ülkenin birçok ilinde, hatta yurt dışında da duyurmanın gururunu yaşıyor ve tüm dostlarımızı da iş yerimize davet ediyoruz’ şeklinde konuştu.