Gümüşhane-Trabzon arasında yapılacak olan Yeni Zigana Tüneli’nin animasyonlu videosu internette yayımlandı.

Popüler video paylaşım sitesi Youtube’de ve www.zigana.info internet sitesinde yayımlanan videoya göre 2014 yılı başında ihale edilecek ve 500 işgününde bitirilmesi planlanan Zigana Tüneli 12 bin 888,5 metre olarak projelendirildi.

Bitirildiğinde Türkiye’nin ikinci en uzun tüneli olacak olan Yeni Zigana Tüneli ile kış aylarında şoförlerin korkulu rüyası da sona erecek.

Petek Proje Mühendislik, Müşavirlik A.Ş. tarafından yapılan uygulama projesine göre tünel Trabzon tarafından Güzelyayla yakınlarında yolun 45,8’nci kilometresinden bin 252,91 metre rakımdan girecek ve 12 bin 888,5 metre sonra bin 211 metre rakımdan yolun 54,74’nci kilometresinde Köstere’den çıkacak.

Giriş ve çıkışında devasa kavşaklar ve viyadükler bulunan tünelde ayrıca iki adet tahliye dönüşü ve kaçış tüneli de planlandı. Gümüşhane tarafından Köstere girişinden itibaren hafif kavisle başlayan tünel yüzde 3’lük eğim ile Trabzon tarafından daha yüksek bir kotta çıkacak. Mevcut Zigana Tüneli de Gümüşhane tarafından bin 795 metreden girip Trabzon tarafından bin 820 metre rakımdan çıkıyordu.